19 Ağustos 2016 Cuma 13:36
Terör Saldırılarına Tepkiler Artıyor

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı Mustafa Güvenli, son günlerde yaşanan terör olaylarını kınadı.

Mustafa Güvenli, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde yaşanan terör olaylarına işaret ederek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından FETÖ ile aynı amaca hizmet eden PKK'nın bu tür saldırılarla Türkiye'de güvensizlik, umutsuzluk, yılgınlık oluşturmak istediğini ifade etti.

Terör saldırıları ile ülkedeki huzur ve istikrarın bozulması, sosyal ve ekonomik iyileşmelerin hedef alındığını dile getiren Güvenli, son yıllarda Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesinin Türkiye'nin ortak düşmanlarını rahatsız ettiğini söyledi.

Güvenli, Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olan güçlerin oluşturdukları taşeron terör örgütleriyle ülkenin huzur ve istikrarına kast ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'daki darbe girişimiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihine kara bir leke süren FETÖ mensupları, halkımızın ve güvenlik kuvvetlerimizin üstün gayretleriyle amaçlarına ulaşamamış ve hak ettikleri cezaları almaya başlamışlardır. Türkiye'nin içine kadar girmiş olan bu hainler amaçlarına ulaşmak için terörist eylemlerine bağlı bulundukları güç odaklarının talimatları doğrultusunda devam etme uğraşı içindeler. Bu amaçla Güneydoğu Anadolu Bölgemizde PKK ile omuz omuza terörist eylemde bulunuyorlar. Mazlum milletlerin hamisi olan Türkiye, yapılmış olan bu saldırıların üstesinden mutlaka gelecektir. 'Türkiye, güvenli bir ülke değil' mesajını vermek isteyen bu hainlerin yaptıklarını ve güvenlik kuvvetlerimiz ile masum insanların katledilmesini nefretle telin ediyoruz."

Güvenli, terörün hain emel ve amaçlarına hizmet etmeyecek bir bilinç ve duyarlıkla bütün terör saldırılarını lanetlediklerini belirterek, saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, Türk milletine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy da Van, Hakkari, Elazığ, Diyarbakır ve Bitlis'te gerçekleşen terör saldırılarına tepki gösterdi.

Polis ve askere yapılan bombalı saldırılarda çoğu sivil olmak üzere şehit ve yaralılar olduğunu anımsatan Köksoy, bu hain saldırıların, milletin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlerin sinsi planları olduğunu kaydetti.

Köksoy, milletin her daim birliğini ve dirliğini koruyacağına, yapılan saldırıların amacına ulaşamayacağına inancının tam olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Millet olarak dimdik ayakta ve her ferdimiz birlik ve beraberlik içinde vatana millete bağlı, birliğinin, dirliğinin yanındadır. Bu hain saldırılar karşısında her zamankinden çok daha fazla birbirimize sarılmamız, teröre, teröriste ve terörün arkasındaki odaklara karşı dik duruşumuzu sürdürmemiz gerekmektedir. Yapılan bu hain saldırıyı nefretle kınıyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza ise yüce Allah'tan acil şifalar vermesini niyaz ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

Son Güncelleme: 19.08.2016 13:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.