09 Eylül 2015 Çarşamba 20:13
Terör saldırılarına tepkiler

Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ve Iğdır'da güvenlik güçlerine yönelik terör saldırıları Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Senatosunca kınandı.

YYÜ Senatosundan yapılan açıklamada, son günlerde meydana gelen terör olayları lanetlenerek yaşanan elim hadiselerin derin üzüntüye yol açtığı anımsatıldı. 

Ülkenin her tarafının şehit haberleriyle çalkalandığı belirtilen açıklamada, "7 Eylül'de Dağlıca'da dün de Iğdır'da birçok vatan evladını şehit vermiş bulunmaktayız. Şehitlerimize rahmet, ailelerine başsağlığı, gazilerimize de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve tüm terör saldırılarını şiddetle lanetliyoruz" ifadesine yer verildi. 

Birlik ve beraberliğe şiddetle ihtiyaç duyulan bugünlerde asırlardır bir arada yaşayan insanların arasına ekilmeye çalışılan nifak tohumlarına karşı vatandaşlara sağduyu çağrısı yapılarak, "İzan, irfan ve akıl sahibi her vatandaşımız, mutlaka bilmektedir ki devlete karşı başarılı olamayan terör örgütleri, hile ve desiselerle güvenlik güçlerimize karşı kurdukları haince tuzaklarla ülkede bir kaos ortamı yaratmaya, kin ve nefret tohumları ekerek bizi birbirimize düşürmeye çalışmaktadırlar ancak tüm bu tuzaklar, halkın sağduyusu karşısında yok olmaya mahkumdur" değerlendirmesine yer verildi. 

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda da yaptığı yazılı açıklamada, Dağlıca ve Iğdır'da meydana gelen hain saldırılar sonucu hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

Soğanda, "Bu eylemi gerçekleştiren hainleri lanetliyoruz. AK Parti ve AK Parti'liler, 14 yılın her gününü büyüme ve değişim isteyen bir ülkeye direnenlere karşı verilen haklı bir mücadeleyle geçirmiştir" ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 09.09.2015 20:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.