13 Haziran 2017 Salı 15:33
Tkdk'dan Yatırımcılara Çağrı

Tkdk'dan Yatırımcılara Çağrı

 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörü Atilla Özlü, IPARD-II Programı kapsamında ikinci başvuru çağrı ilanına çıkıldığını bildirdi.

TKDK Erzurum İl Koordinatörü Özlü, kurumda düzenlediği basın toplantısında, tarım ve hayvancılık merkezi olan Erzurum'da kırsal kalkınma yatırımlarının büyük önem taşıdığını söyledi.

IPARD-I programıyla Erzurum'da 112 projeye yaklaşık 40 milyon lira hibe desteği sağlandığını hatırlatan Özlü, "IPARD-II programı birinci çağrı döneminde sunulan projelerden 9 süt ve 16 besi hayvancılığı ile 12 arıcılık projesine yaklaşık 36 milyon lira hibe sağlanacak. Bu sayede Erzurum'a Avrupa Birliği standartlarına uygun 37 modern ve yeni hayvancılık işletmesi kazandırılacak." dedi.

Özlü, IPARD-II projesi kapsamında ilk çağrı sözleşmelerinin imzalanmasıyla ikinci çağrıya çıktıklarını söyledi.

İkinci çağrının tarımsal ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması kapsamında mandıralar, süt toplama merkezleri, büyük, küçükbaş ve kanatlı kesimhaneleri, et işleme tesisleri, su ürünlerini işleyen işletmeler ile meyve ve sebze ürünlerini işleyip pazarlayacak işletmeleri kapsadığını dile getiren Özlü, şunları söyledi:

"İlgili sektörlere yönelik hibe oranımız yüzde 50 olarak belirlenmiş olup, yatırımlar kapsamında yapım işleri, makine ve ekipman alımları ile mimarlık, mühendislik ve danışmanlık hizmetleri kapsamında ödenecek tutarlarda KDV muafiyeti uygulanacaktır. Bu çağrıda kullanılmak üzere 122 milyon avro bütçe ayrılmıştır. Müracaat etmek isteyen vatandaşların projelerini, 6-26 Eylül'de il koordinatörlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir."

Son Güncelleme: 13.06.2017 15:35
Anahtar Kelimeler:
ErzurumTKDKIPART 2
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.