01 Nisan 2015 Çarşamba 14:13
TÜBİTAK Van Bölge Yarışması başladı

VAN Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Van'da 46'ncısı düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışması başladı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde yapılan yarışmanın sergisine, Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt, Şırnak ve Van'dan 99 proje katıldı.

TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Cemil Tunç, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışma tarihinin TÜBİTAK'ın tarihi kadar eski olduğunun altını çizerek, bu yıl Türkiye genelinde 13 bin 775 proje başvurusunun yapıldığını söyledi.

Bölgelerinden bin 512 proje başvurusunun yapıldığını anlatan Tunç, Türkiye sıralamasında dördüncü bölge olduklarını vurguladı.

Bu rakamların sayısal olarak iyi olduğuna değinen Tunç, "Nitelik olarak desteğe ihtiyacımız var. Burada da hem öğretmenlerimize hem de okul müdürlerimize çok iş düşüyor. Yarışma aslında Eylül ayında başladı. Sayın rektörümüzün öncülüğünde bu işi yapıyoruz. Bu sürede bütün milli eğitim müdürlüklerimiz davet edildi. Bölgemizin durumu analiz edilerek bugüne geldik. Son 5 yıl analizinde projelerimizde bölge olarak yüzde 500 oranında bir artış var. Geçen yıl Türkiye genelinde 72 projeye ödül verildi" dedi.

Bunun bölge için sevindirici olduğuna dikkati çeken Tunç, "Bu yıl proje başvurumuz fazla olduğu için toplam 40 projeye ödül vereceğiz. Yarışmada derece alan 18 proje Ankara finaline gönderilirken bu arada bölge birincilik, ikincilik ve üçüncülükleri de belirlenecek. Üniversitemiz bu yarışmanın başarılı geçebilmesi için bütün imkanlarını seferber etmiş durumdadır" diye konuştu.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise sergideki her projenin ayrı ayrı değerlendirildiğini belirtti.

Bu yıl proje sayısının arttığını belirten Battal, "Seçilen 18 eserde Ankara finallerine gönderilecek. Bu yıl hissedilir düzeyde kapsamlı projeler gördüm. İnanıyorum ki bu yıl Van'da da birincilik gelir. Bundan önceki yarışmalarda, toplam ödül sayısı açısından değerlendirdiğimizde oldukça iyi bir noktadaydık. İnşallah bu yıl hem toplam ödül açısından daha iyi bir noktaya geleceğiz hem de birincilik bekliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi.

 

 

 

tubitak-van-bolge-yarismasi-basladi.jpgtubitak-van-bolge-yarismasi-basladi-001.jpgtubitak-van-bolge-yarismasi-basladi-002.jpgtubitak-van-bolge-yarismasi-basladi-003.jpg

 

Son Güncelleme: 01.04.2015 14:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.