02 Şubat 2017 Perşembe 18:11
Tügva Genel Başkanı Emanet'ten Açıklama

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı İsmail Emanet, "Bu ülkeye, millete, ümmete ve hatta bütün dünyaya hizmet edecek nesiller yetiştirmek hedefindeyiz." dedi.

Emanet, Iğdır Sevgi Evleri'nde verilen yemekte yaptığı konuşmada, TÜGVA olarak kuruluş amaçlarının Türkiye'yi geleceğe taşıyacak nesiller yetirmek olduğunu ifade etti.

Tüm illerde teşkilatlandıklarını belirten Emanet, şöyle devam etti:

"TÜGVA olarak 2 yılda 81 ilde teşkilatlanmış, 150 ilçede ataması yapılmış, 3 bine yakın liseye, bine akın ortaokula girmiş, belki de 60-70 senede faaliyet yürüten vakıfların ulaşamayacağı yurtları kurmuşuz. Bir senelik sürede 75 yurt kurmuş ve gençlerimize hizmet veren bir vakıf konumuna gelmişiz. Bu kadar kısa sürede hızlı teşkilatlanmamızdaki sebep, inancımızın güçlü olmasıdır. Bu ülkeye, millete, ümmete ve hatta bütün dünyaya hizmet edecek nesiller yetiştirmek hedefindeyiz."

İsmail Emanet, Türkiye'nin insan kaynağını kendi yetiştirmeden sıkıntılarını gideremeyeceğine inandığını belirterek, "Hem manevi anlamda kendini geliştirmiş, öz güveni yüksek, hem de alanında uzman, donanımlı gençler yetiştirmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Tabii bu çalışmaları yaparken, hem gençlerimiz hem de büyüklerimiz, ağabeylerimiz ve kurum amirlerimizle birlikte oluyoruz." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren Emanet, "Artık bu milletin asıl gücü olan gençlerin iradelerini, isteklerini ve çalışkanlıklarını ortaya koyma zamanıdır. Büyüklerimiz sadece bize yol gösterir, bizim yolumuzu açar. Ama artık mesuliyet alması gereken bizleriz. Büyüklerimizin bize verdikleri sorumluluk gereği sadece bu milletin değil, Arakan'dakinin de Somali, Filistin, Paris'tekinin de ve Amerika'dakin de sorumluğu bizim üzerimizdedir." diye konuştu.

Yemeğe, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman ile çeşitli kurumların temsilcileri ile çocuklar da katıldı.

 

 



 

Son Güncelleme: 02.02.2017 18:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.