08 Aralık 2016 Perşembe 17:54
Tunceli Devlet Hastanesine Yeni Cihazlar Alındı ?

Tunceli Devlet Hastanesi kulak burun boğaz ve göz polikliniklerine yeni alınan iki cihaz vatandaşların hizmetine sunuldu.

Tunceli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Nevzat Akdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tunceli Devlet Hastanesine göz sağlığı ve hastalıkları tedavisinde kullanılan fako cihazı ile kulak burun boğaz hastalıklarının teşhisinde kullanılan endovizyon sistemi aldıklarını söyledi.

Gazetecilere poliklinikleri gezdirerek yeni alınan cihazları tanıtan Akdoğan, Tunceli Devlet Hastanesinin modern tıbbi cihazlarla donatıldığını ve vatandaşa verilen hizmet kalitesinde geçmiş yıllarla kıyaslanamayacak kadar çok, ciddi oranda artırıldığını belirtti.

- Endovizyon sistemi kanserlerin teşhisini kolaylaştıracak

Kulak burun boğaz polikliniğine alınan endovizyon sistemi ile kanser taramalarının kolaylaşacağını belirten Opr. Dr. Eylem Şengül Petek, "Endovizyon sistemi ile burun, geniz, gırtlak ve ses tellerinin muayenesi yapılmaktadır. Endovizyon sistemi gırtlak kanserlerinin erken teşhisinde kolaylık sağlamaktadır. Kentin buna uzun süredir ihtiyacı vardı ve alındı. Bu cihaz ile hasta kendi de yaptığımız işlemlerde neyi kastettiğimizi görerek ikna oluyor ve memnun ayrılıyorlar." dedi.

Opr. Dr. Duygu Çam da göz hastalıkları polikliniğine alınan cihazın vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Alınan cihazın sistem olduğunu ve katarakt ameliyatlarını artık Tunceli'de yapacaklarını ifade eden Çam, şunları söyledi:

"Tunceli Devlet Hastanesi göz kliniğimize yeni katarakt cihazımız alındı. Cihazımız son teknoloji ürünü bir sisteme sahiptir. Bundan sonra bu cihaz sayesinde Tunceli'de katarak ameliyatlarına başlayacağız. Katarkt, göz merceğinin saydamlığını kaybetmesi sonucu bulanık görme hastalığıdır ve tedavisi ameliyattır. Bundan sonra yeni alına cihazımızla hastalarımıza daha iyi hizmet vermeyi düşünüyoruz."

 

Son Güncelleme: 08.12.2016 17:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.