20 Haziran 2017 Salı 22:40
Tunceli'de Kosgeb Sertifika Programı

 KOSGEB kursunu tamamlayan 90 kursiyere sertifikaları düzenlenen programla verildi.

Tunceli Belediyesi Toplantı Salonunda düzenlenen sertifika programında konuşan Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Kaymak, Tunceli'nin terörden sonra en önemli sorunun işsizlik olduğunu ve bu sorunun çözümü için ciddi girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Yerelde de işsizlik sorunun çözümü için Valilik, Belediye ve SODES projelerinin yanı sıra diğer kurumların desteklemelerinin devam ettiğini vurgulayan Kaymak, üretim yapmak isteyenler için önemli destek ayaklarından birininde KOSGEB olduğunu belirtti.

Bu amaçla kendi işini kurmak ve ticaret hayatına atılmak isteyen, yeni bir iş ve yeni bir gelir kapısı yaratmak isteyen 90 kişiye Belediye olarak Munzur Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinde 4-28 Nisan tarihleri arasında 3 grup halinde eğitimler verildiği ifade eden Kaymak, kursu başarıyla tamamlayan girişimci adaylarına sertifika vermenin mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

Tunceli'nin birinci sorun terör sorunu olduğunu ve terörün şehrin bütün hayat damarlarını ve önünü tıkayan en önemli mevzu olduğunu belirten Kaymak, şunları söyledi:

"Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürüyor. Onun için biz her zaman şunu söylüyoruz, Tunceli'de iş yapmak, üretim ve imalat yapmak gerçekten büyük kahramanlık ve fedakarlıktır. Bundan dolayı buradaki iş adamlarına, üreticilere çok teşekkür ediyoruz. Zor şartlarda teröre rağmen ayakta durmaya çalışıyorlar. Şunu da biliyoruz ki Tunceli'de terör sorununu çözmemiz durumunda büyük bir potansiyeli var her alanda. Bir defa insan potansiyeli çok önemli çünkü okur yazar, aydın insanlar. Tunceli halkının dünyayı çok iyi okuduklarını düşünüyorum. Dünyayla, Türkiye ile entegre bir halk var ama maalesef yöresel şartlar, terör özellikle insanların daha çok üretmelerini, hayata, ekonomiye katkı yapmalarına engel oluyor. Bunu görmemiz lazım."

Sertifika alan isteklilerin belirlenen şartlarda ve miktarda hibe ve kredi desteği sunulduğunu ifade eden Kaymak, şöyle devaam etti :

"Sizlerden isteğimiz şudur, üretim yapmak için şartları zorlayın. Önümüz aydınlık karamsar olmayalım. Devletimizi terörle mücadelede de, yatırım ve üretimin artırılmasında da kararlıdır. Şehrimizin üretim açısından potansiyeli çok yüksek. Siz yeter ki heyecanınızı ve şevkinizi kırmadan devam edin bizde desteklemeye devam edelim. İlimizin arıcılık, hayvancılık, balıkçılık, turizm potansiyeli var. Bu alanlara yönelelim. Sizler Tunceli'nin yeşeren ümitlerisiniz. Sizler bu sertifika programına katılarak bizlere şu mesajı veriyorsunuz, biz bu kentte yaşıyoruz ve yaşayacağız, üreteceğiz, imalatta varız, hayatta varız. Bizi kimse yıldıramayacak. Biz direneceğiz ve bu şehre sahip çıkacağız. Bizde ilin Valisi ve Belediye Başkan Vekili olarak size sahip çıkacağız diyoruz."

 

Son Güncelleme: 20.06.2017 22:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.