15 Temmuz 2017 Cumartesi 18:21
Tunceli'de Pkk'lıların Kaçırdığı Öğretmeni Katletmesi

Terör örgütü PKK tarafından kaçırıldıktan sonra katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın naaşı, Malatya'daki otopsi işleminin ardından memleketi Gümüşhane'ye gönderildi.

Tunceli-Pülümür karayolunun 25. kilometresinde, Pülümür Çayı'nın kenarında cansız bedeni bulunan Yılmaz'ın, Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığındaki otopsi işlemleri tamamlandı.

Yılmaz'ın naaşı, işlemlerin ardından Malatya Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil aracıyla memleketi Gümüşhane'ye gönderildi.

Cenaze işlemlerini takip eden Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, Necmettin Öğretmen'in 24 yaşında bu ülkenin geleceğini aydınlatmaya çalışan eğitim neferlerinden olduğunu söyledi.

Karanlıktan çıkan terör örgütünün genç öğretmeni şehit ettiğini belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Şu anda gerçekten çok üzgünüz. Neslimizin geleceğe taşınması, gençlerimizin, çocukların değerlerine bağlı yetişmesi için bu arkadaşlarıma saygı duyması gereken insanlar, maalesef öğretmen arkadaşımızı şehit ettiler. Karanlığa karşı, teröre karşı mücadelemizi meşru zeminler üzerinde bundan sonra da devam ettireceğiz ama bunu yapanlar, şunu unutmasınlar ki biz, bir ölürüz, bin diriliriz."

Geçen ay sınıf öğretmeni olarak görev yaptığı Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı köyünden memleketi Gümüşhane'ye giden Necmettin Yılmaz'ın kurşunlanan otomobili, Pülümür Vadisi'nde yanmış halde bulunmuştu.

Tunceli Valiliği, 12 Temmuz'da Pülümür Çayı'nın kenarında erkek cesedi bulunduğunu ve DNA incelemesi sonucu naaşın Yılmaz'a ait olduğunun kesinleştiğini açıklamıştı.

Son Güncelleme: 15.07.2017 18:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.