12 Eylül 2015 Cumartesi 15:01
Tunceli'deki terör örgütüne saldırısı

Tunceli Valiliğinden, bölücü terör örgütünün saldırılarıyla halkı da hedef aldığı belirtilerek, vatandaşlardan terör örgütünün baskı ve söylemlerine aldanmamaları, devletine ve güvenlik güçlerine güvenmeye devam etmeleri istendi. 

Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütü mensuplarınca 4 ve 9 Eylül tarihlerinde polis merkezi ile polis lojmanlarına yönelik saldırılarda 2 polisin şehit, 2 polisin yaralandığı, ayrıca 1 vatandaşın yaşamını yitirdiği, 1 vatandaşın da yaralandığı ifade edildi. 

Her iki saldırının gündüz ve kentte hayat akışının devam ettiği sırada düzenlendiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Terör örgütü, saldırılarını gündüz saatlerinde gerçekleştirmiş, halkın can güvenliğini düşünmemiştir. Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi Amirliği 1995 yılından bu yana halkımıza hizmet vermeye devam etmektedir. Bugüne kadar polis merkezimiz terör örgütü mensupları tarafından defalarca gerçekleştirilen taşlı, molotofkokteylli ve el yapımı bombalı saldırılara maruz kalmış, emniyet mensuplarımız bu saldırılara karşı halkımızın can ve mal güvenliğini düşünerek silah kullanmamıştır. Terör örgütleri ise Tunceli halkının can güvenliğini hiçe sayarak eylemlerini hala sürdürmektedir. Vatandaşlarımız, terör örgütlerinin bu baskı ve söylemlerine inanmamalı, devletine ve güvenlik güçlerine güvenmeye devam etmelidir. Güvenlik güçleri halkımızın yanındadır ve yanında olmaya da devam edecektir."  

Son Güncelleme: 12.09.2015 15:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.