15 Nisan 2015 Çarşamba 16:00
Turizm Haftası

ERZURUM - Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Musavi, "D-8 ülkeleri içinde Erzurum'un turizm potansiyelini ön plana çıkaracak bazı görüşmeler yapmak ve kararlar almak istiyoruz. Umarım ileride D-8 toplantılarından birini Erzurum'da yaparız" dedi.

Havuzbaşı Meydanı'ndaki "Turizm Danışma Ofisi"nin açılış töreninde konuşan Musavi, çeşitli ziyaretler ve konferans için kente geldiğini belirterek, Erzurum'un birçok alanda önemli potansiyele sahip olduğunu gördüğünü söyledi.

Musavi, Erzurum'un özellikle turizm alanındaki potansiyeline değinerek, "Burada gerçekleştireceğim görüşmelerde D-8 ülkeleri içinde Erzurum'un turizm potansiyelini ön plana çıkaracak bazı görüşmeler yapmak ve kararlar almak istiyoruz. Umarım ileride D-8 toplantılarından birini Erzurum'da yaparız" şeklinde konuştu.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak da Turizm Danışma Ofisi'nin Erzurum'un büyük bir ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Turizmin artık ülkelerin değil illerin, ilçelerin ekonomisinde markalaşmasında en önemli unsurlardan, sektörlerden biri olduğunu vurgulayan Altıparmak, "Şehirlerin ekonomisinde en önemli unsurlardan biri de turizmdir. Erzurum, turizm açısından en zengin illerden bir tanesidir. Kış turizmi bunların başında gelmektedir" ifadelerini kullandı.

Altıparmak, Erzurum'un ticaret, kültür ve Selçuklu şehri olmasının bir avantaj olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Otantik, kendi kültürümüzü yansıtan şehirlere turistler daha çok ilgi gösteriyor. Yoksa Avrupa'daki gibi şehirler yaparsanız, turist 'Bunlardan bizde de var' der ve tercih etmez. Bozmadan, ranta kurban etmeden, geleceği iyi dizayn ederek, yaşanabilir bir şehir oluşturmanın gayreti içinde olmalıyız. Erzurum farklı alanlarda 17 şehre hitap ediyor. Yakın mesafede 3-5 ülke var. Dolayısıyla müthiş bir potansiyele sahibiz."

Altıparmak, Erzurum'un en çok yabancı turisti Polonya ve İran'dan aldığını, özellikle nevruz zamanı 2 hafta İranlı turist yoğunluğu yaşandığını sözlerine ekledi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Hasan Mazlumoğlu ise Erzurum'un yaklaşık 20 bin yabancı, 200 bin yerli turisti ağırladığını dile getirdi.

Son Güncelleme: 15.04.2015 16:01
Anahtar Kelimeler:
Turizm Haftası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.