08 Nisan 2016 Cuma 19:43
Turizmciler, İran'a Van'ı Tanıtacak

Van'da, son dönemlerde İran'la ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, aralarında turizm sektörü temsilcilerinin olduğu heyet İran'a gidecek.
Van Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ,  İranlı turistlerin kente gelmesini sağlamak, turizm gelirlerini arttırmak amacıyla 3 günlük İran ziyareti düzenleyeceklerini bildirdi.
15-22 Nisan'da kutlanacak "Turizm Haftası" öncesinde kenti tanıtmak amacıyla İran'ın Hoy, Urmiye, ve Tebriz illerinde çeşitli programlar düzenleyeceklerini belirten Aktuğ, kentin turizmde hak ettiği yere gelmesi için İran pazarının hayati önem taşıdığını aktardı.
Aktuğ, program çerçevesinde İran'daki turizm acenteleri, otel ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edeceklerini dile getirerek şöyle konuştu:"9-10-11 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek tanıtım ziyaretinin ardından, 15-16 Nisan'da İran'dan gelecek turizm elçileri Van'da ağırlanacak. Kente gelen elçilere ilin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini görebilecekleri tanıtım turları düzenlenecek. Van, tarihi, doğal ve kültürel varlıklarıyla turizm merkezi olmaya aday bir il. En uzun sınır hattına sahip olmamız nedeniyle en çok turist İran'dan geliyor. Biz de, İran pazarından daha fazla pay almak için tanıtım atağını başlatmaya karar verdik. İnanıyoruz ki bu tanıtım atağı yakın bir zamanda meyvelerini verecektir."
Aktuğ, heyette Vali Yardımcı Önder Can, TÜRSAB Van Şube Başkanı Cevdet Özgökçe ve çeşitli kurumlardan temsilcilerin katılacağını söyledi.

Son Güncelleme: 08.04.2016 20:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.