24 Mart 2016 Perşembe 15:38
Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gönül coğrafyasındaki yerel yönetimler arasında işbirliği sağlamak, tecrübeleri aktarmak, ihtiyacı olan belediyelerle yardımlaşmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.

TDBB Yönetim Kurulu, Erzurum Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Palandöken Kayak Merkezi'ndeki bir otelde toplandı. Toplantıya, Türkiye'nin yanı sıra Moğolistan, Kırgızistan, Kazakistan, Bosna Hersek, Makedonya ve Azerbaycan'daki bazı kentlerin belediye başkanları ile yardımcıları katıldı.

Karaosmanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yönetim kurulu toplantılarını ayda bir birliğin merkezi İstanbul'da ya da üye şehirlerde yaptıklarını belirtti.

Mart ayı toplantısı için de Erzurum'da bir araya geldiklerini ifade eden Karaosmanoğlu, şunları kaydetti:

"TDBB olarak asıl amacımız, gönül coğrafyamızdaki yerel yönetimlerin işbirliğini sağlamak, birbirimize tecrübe aktarımı yapmak, ihtiyacı olan belediyelerle ilgili yardımlaşmak, personelimizin çalışan, teknik ve diğer sosyal personelimizin yetiştirilmesini sağlamak. Bir şehirde yapılan güzel bir uygulamadan diğer şehirde olanların haberi olmuyor. Birlik vasıtasıyla o şehirde yapılan güzel uygulamaları diğer şehirlerde tanıtıyoruz. Sürdürülebilir uygulamaları açısından diğer şehirlerde de uygulama fırsatımız oluyor. Özellikle yurt dışına giderken tüccarımızı, iş adamımızı götürüyoruz. Onlar da oralarda yatırım fırsatı var mı, ticaret yapabilir miyiz, ithalat ihracat yapabilir miyiz, oradan alabileceğimiz bir şey var mı, oraya satabileceğimiz bir şey var mı diye fırsatlar bulmuş oluyorlar. Ayrıca folklor, sanat ve buna benzer kültürel hizmetlerimiz de oluyor. Birliğimizde bin 200'e yakın üyemiz var. Bunların büyük çoğunluğu Türkiye dışından. Azerbaycan'dan, Kırgızistan'dan, Kazakistan'dan, Balkanlardan, Rusya'dan pek çok üyemiz var. Bunlarla işbirliği yapıyoruz. Karşılıklı iletişim, tanışma, kaynaşma, Türk dünyasının gönül coğrafyamızdaki insanların dertleşmesi çok hayırlı hizmetlere imza atıyor."

- "TDDB kültür ve medeniyet mirasının buluştuğu noktadır"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türk dünyasının ortak kültür ve medeniyet mirasını dikkate alarak kurulan TDBB'nin, gelinen noktada, dünyanın dört bir yanındaki Türk uluslarının ortak paydası olduğunu belirtti.

Soydaş ve dindaşları temsil eden TDBB'nin, kültür ve medeniyet mirasının buluştuğu bir nokta olduğunu dile getiren Sekmen, şunları söyledi:

"Kültürel mirasın korunması amacıyla teori ve uygulamayı bir arada yürüten bu büyük camiamızın fikir ve öngörüleriyle birliğimize üye olan bütün belediyelerimizde tarihi kaynakların korunmasına yönelik ortak başarı hikayesine hep birlikte tanık olmaktayız. Şehrimizin tarihi kaynak ve kimliğini korumak noktasında son iki yılda önemli çalışmalara imza attık ve atmaya da devam ediyoruz. Kent tarihinin gün yüzüne çıkması amacıyla büyük bir titizlikle yürütülen kültür yolu projemiz ve tarihi eserlerin restorasyonu konusunda önemli işlevler üstlendik ve buna da devam ediyoruz. Tabii şehir denince sade beton ve taşlar akılda. Kalan kültür mirasını ortaya çıkarmak, korumak hepimizin işlevleri arasında. Geçmişi bugünle bütünleştirerek modern ama tarihi ve medeniyeti olan şehirlerde meydana çıkması bizlere ve orada yaşayan insanlara büyük bir değer ve imkan kazandırmış olacaktır."

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 24.03.2016 18:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.