19 Aralık 2016 Pazartesi 19:04
Türkiye Ve Halep'teki Saldırılara Protesto Yaptı

 Kars'ın Sarıkamış ilçesinde toplanan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kayseri ve İstanbul'daki terör saldırıları ile Halep'te sivillere yönelik saldırıları protesto etti.

Sarıkamış 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanı'nda, soğuk havaya rağmen bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar, İstiklal Marşı okudu.

Şehitler için Kuran-ı Kerim okunmasıyla devam eden programda büyük bir Türk bayrağını açılıp tekbir getirildi, terör örgütü PKK aleyhine slogan atıldı.

Memur-Sen İlçe Temsilcisi Fatih Karakurt, burada gruba hitaben yaptığı konuşmada, milletin birlik ve beraberlik içinde olması halinde terör örgütlerinin emellerine ulaşamayacaklarını söyledi.

Karakurt, Halep'te insanların katliamına bütün dünyanın seyirci kaldığını, Türkiye'de ise güvenlik güçlerine, sivillere yönelik saldırıların arttığını belirterek, "Bütün terör örgütleri bir oldu ülkemizde hain planlarını uygulamaya başladılar. İstanbul'da, Kayseri'de polislerimizi, askerlerimizi ve sivillerimizi hedef aldılar. Bu eylemlerle bizi korkutmak, sindirmek istediler. Türk milleti bu tür oyunları geçmişte olduğu gibi bugün de bozacak güç ve kudrete sahiptir." dedi.

Sarıkamış Birlik Platformu Başkanı Ayhan Kaya da Türk milletinin Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Sünni'si ve Alevi'siyle her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu hatırlatarak, "Şehitler diyarı ilçemizde olduğu gibi yüce Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti devletinin güvenlik güçlerinin, polisimizin, askerimizin yanında olduğunu gösterdi. Biz bir ve beraber oldukça hiçbir terör örgütünün hesabı asla bizim ülkemizde tutmayacaktır." dedi.

Sarıkamış Değişim Derneği üyesi Suat Ögel de terör olaylarına tepki göstererek, "Devletimiz büyüktür, terörü de terörün arkasındaki güçleri de alt edecek güce sahiptir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Gün, yaşadığımız acı ve öfke ile sağduyumuzu kaybetme değil, gün birlik, beraberlik ve soğukkanlılıkla terörün kökünü kazıyacak adımları atma günüdür." şeklinde konuştu.

Gruptakiler, konuşmaların ardından dağıldı.


 

Son Güncelleme: 19.12.2016 19:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.