29 Nisan 2016 Cuma 11:21
'Türkiye'de Yeni Anayasa Arayışları Ve Hükümet Sistemi Tartışmaları' Paneli

Atatürk Üniversitesi () tarafından Erzurum'da "Türkiye'de Yeni Anayasa Arayışları ve Hükümet Sistemi Tartışmaları" konulu panel düzenlendi.

Nene Hatun Kültür Merkezi'nde düzenlenen panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Panel yöneticisi AÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof Dr. Fahrettin Korkmaz, yaptığı konuşmada, Anayasanın yaşlandığını ve değişime ihtiyacı olduğunu söyledi.

Anayasanın değiştirilmesinde zorluklar yaşandığını ifade eden Korkmaz, "Her şeyde bir değişim var. Hukuk, bu değişimin altında kaldığı takdirde bir takım sıkıntıların kaynağı da oluşmaya başlıyor. Panelde yeni Anayasa oluşumları, arayışları ve hükümet sistemleri konusunda tartışmalarımız olacak." dedi.

Daha sonra panele konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Serdar Güleser, Yard. Doç. Dor. Nebi Miş, Prof. Doç. Erdal Tanas Karagöl birer sunum yaptı.

Panele, Vali Vekili Hatice Bayar Özdemir, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Son Güncelleme: 29.04.2016 21:49
Anahtar Kelimeler:
ErzurumPanel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.