20 Ağustos 2015 Perşembe 12:24
Tuşba Belediyesi

VAN   - Van'ın Tuşba Belediyesi hayata geçirdiği "Hoş geldin bebek, hoş geldin melek" isimli proje kapsamında, yeni doğan bebeklerin evlerine bir ekip göndererek, hem aileyi ziyaret ediyor hemde yeni bebeğe çeşitli hediyeler veriyor.

Bu kapsamda projenin ilk ziyaretine katılan Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İstasyon Mahallesi'nde yeni doğan İkra ve Erva Kızıltaş adlı ikizleri ziyaret etti.

Aile ile bir süre sohbet eden Başkan Özgökçe ve beraberindekiler, ardından ikizlere ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli hediyeler verdi.

Yeni doğan bebeklerin kulaklarına ezan okuduktan sonra isimlerini de yeniden zikreden Özgökçe, ziyaret sonrası basın mensuplarına proje hakkında açıklamalarda bulundu.

İlçe nüfusuna kayıtlı olacak her yeni doğan bebeğe Tuşba Sağlık Müdürlüğü ekipleriyle hoşgeldin ziyareti gerçekleştireceklerini kaydeden Özgökçe, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda ailelerimizi ziyaret edip hem onların yanında olacağız hemde onları bebek bakımı, sağlığı ve anne sütünün önemi gibi konularda bilgilendirmiş de olacağız. Bu ziyaretimizde ilk 40 güne ait giyimlerini, 0-3 aylar arasındaki ihtiyaçlarını, taşıma çantasını, emziği ve biberonuna kadar her şeyini takip etmiş olacağız.

Yine yeni doğan bebeklerimizin kulaklarına ilk ezanın müftülerimizce okunmasını sağlayacağız. Annelerimize bir hatıra defteri vererek bebeklerinin doğumundan büyümesine kadar ki hatırlarını kayıt altına almasını sağlayacağız. Projemizin ilçe halkımıza hayırlı olmasını dilerim" dedi.

İkizlerin annesi Nihal Kızıltaş da, ziyaretten ve yeni projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Özgökçe ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Son Güncelleme: 20.08.2015 12:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.