04 Ocak 2016 Pazartesi 15:37
Tuşba'da Karla Mücadele

Tuşba Belediyesi, il genelinde kar yağışı ve fırtınanın dinmesiyle birlikte başlattığı çalışmaları aralıksız sürdürüyor.

Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü, karla mücadele çalışmalarına 12 iş makinesi, 25 personel ile merkezde 10, kırsalda 57 mahalle ve 2 komda devam ediyor.

Ekipler, ilçe genelinde yol açma ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürürken, Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri ise, Tuşba Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle birlikte yolu kapatan ve gelişi güzel yol ortasına park eden araç sahiplerini araçlarını kaldırmaları yönünde uyardı.

Yapılan karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, belediye olarak karla mücadelede araç, ekipman ve personelde gerekli tüm hazırlıkları tamamlayarak, tam donanımla kışa hazırlandıklarını ifade etti.

Özgökçe, "Karla mücadele kapsamında yollar tuzlanırken, ekipler araç ve insan yoğunluğunun olduğu alanlarda kar küreme çalışması yaptı. Karla mücadelenin yanı sıra MobilHızır Ekiple kırsalda bekletilen 2 ayrı ekip, dün geceden itibaren 16 ayrı noktada Tuşbalıları kurtardı. 2015 kışında kazandığımız tecrübe ile Van’da ve hatta çetin kış şartlarının yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde bir ilk olarak kendi sorumluluk alanımızdaki tüm yolları rekor sayılabilecek 30 saat gibi kısa bir sürede temizledik. Kırsalda bazı köylerin mahalle içinin zamanında açılamamasının tek sebebiyse ana yoldan köye ve köyden bir diğer köye karla mücadelenin Büyükşehir Belediyesince açılamamasından kaynaklanmaktadır" diye konuştu.

10 merkez mahallede karla mücadele çalışmasının hedeflenen zamanda tamamlandığına da dikkati çeken Özgökçe, şöyle konuştu:

"Özellikle karla mücadelede mahalle muhtarlarımız bizzat araçlarımıza eşlik etmekte ve hasta, engelli ile yaşlıların oldukları sokakları temizlettikleri için tüm mahalle muhtarlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Tuşbalıların kardan etkilenmemeleri, yaşam kalitesini düşürmeden ve hayatlarını aynı şekilde devam ettirebilmeleri, mahsur kalmamaları için belediyeye ait ana arter yollar başta olmak üzere, bağlantı yolları ve ana arter niteliğinde bulunan sokaklar, kamu kuruluşları, okullar, cami, sağlık ocakları ve diğer kamusal alanları kontrol altına aldık. Bir belediye başkanı olarak halkımıza en iyi şekilde günlük hayatlarını ikame etmelerini sağlamak bizim asli görevlerimizden biridir ve her hizmetin en iyisine layık, kadirşinas Tuşbalılar acil durumlarda bize 444 60 11 numaralı telefonumuzdan günün 24 saati ulaşabilirler."

Tuşba Belediyesi’nin bünyesinde kurduğu Kriz Masası'nı bizzat kendisinin takip ettiğini aktaran Özgökçe, vatandaşların acil durumlar haricinde özel araçlarını kullanmamaları, zincirsiz araçlarda trafiğe çıkmamaları ve toplu taşıma araçlarını kullanmaları çağrısında bulundu.

Özgökçe, kardan dolayı mahsur kalan vatandaşların 444 60 11 veya 0432 214 00 90 numaralı çağrı hattını arayarak yardım talebinde bulunmalarını istedi.

Tuşba'da Karla Mücadele

Tuşba'da Karla Mücadele

Tuşba'da Karla Mücadele

Son Güncelleme: 04.01.2016 15:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.