09 Nisan 2015 Perşembe 20:30
Tuşba'ya gençlik merkezi yapılacak

VAN  - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Van'da yaptırılacak olan Tuşba Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı.

Tuşba ilçesinde yapılacak gençlik merkezinin temel atma töreninde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, gençlik merkezinin gençlere birçok alanda faaliyet yapma imkanı sunacağını ve gençlerin sosyal yönden birçok ihtiyacını karşılayacağını belirtti.

Van'ın hızla gelişen bir il olduğunu, gençler için son derece donanımlı ve birçok faaliyete ev sahipliği yapacak dev bir tesis yaptıklarını ifade eden İnanç, şöyle konuştu:

"Toplamda 3 bin 252 metrekare inşaat alanı olan zemin oturumu bin 563 metrekare olacak olan tesisimizde bilgisayar laboratuvarı, oyun odası, kütüphane, konferans salonu, etüt merkezi, spor salonu ve sergi odası olacak. Burada gençlerimiz ve vatandaşlarımız için farklı kurslar vereceğiz. Merkezin dışında ise basketbol, voleybol ve tenis sahaları yer alacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı'mız tarafından yapımına başlanan ve maliyeti 3,3 milyon TL olan Tuşba Gençlik Merkezimizde liselere ve üniversitelere hazırlık takviye kursları da verilecek. Bu kurslardan gençlerimiz her zaman yararlanabilecek."

Konuşmanın ardından İnanç temele ilk harcı döktü.

Son Güncelleme: 09.04.2015 20:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.