19 Temmuz 2017 Çarşamba 15:47
Üniversite Adaylarına Tercih Yapma Uyarısı

İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, öğrencilerin kentteki Tercih Danışma Merkezlerine uğrayarak doğru tercih için destek almaları gerektiğini bildirdi.

TEOG ve ÖSYS yerleştirmelerinin doğru ve etkin yapılabilmesi için kentte kurulan Tercih Danışma Komisyon ve Merkezinde basın toplantısı düzenleyen Gün, sınavlar sonucunda alınan puanların açıklandığını, artık hasat döneminin başladığını ve meyvelerin toplanma zamanının geldiğini ifade etti.

Kentte 29 okulda Tercih Danışma Merkezi oluşturduklarını söyleyen Gün, şunları kaydetti:

"İl merkezinde 29 okulumuzda, 65 öğretmenimiz, müdür, müdür yardımcılarımız ile rehber öğretmenlerimizle tercih bürolarımız hazırlandı. Aynı zamanda ilçelerimizde de 28 tercih büromuz ile iki de mobil olmak üzere öğretmenlerimizle öğrenci ve velilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Özellikle TEOG'da il olarak 14-24 Temmuz, veli ve öğrencilerimizin tercihlerini yapma dönemleri. Mutlaka okullara uğrayarak yerleştirmeye esas puanları göz önünde bulundurmalarını, okul kontenjan ve yüzdelik dilime dikkat etmelerini istiyoruz. Öğrencilerimizin tercih yaparken istek, yetenek, istidat ve kabiliyetlerini göz önünde bulundurmalarını özellikle istiyoruz."

Gün, Cumhuriyet Orta Okulunda katıldığı ziyarette öğrenci ve velilerle sohbet ederek puan ve tercihleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Son Güncelleme: 19.07.2017 15:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.