13 Haziran 2015 Cumartesi 13:54
Üniversite öğrencilerini PKK'nın kaçırdığı iddiası

HAKKARİ - Hakkari Üniversitesi öğrencisi 2 gençten 18 gündür haber alamayan aileler, gençlerin terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını iddia etti.

Üniversitenin aynı bölümünde eğitim gören İdris D. (20) ve Zafer Tekman'dan (20) 18 gündür haber alamayan ailelerin tedirgin bekleyişi sürüyor.

Kaçırılan Zafer Tekman'ın ağabeyi Mehmet Tekman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşinin eğitim yılı başında Hakkari Üniversitesine giderek kayıt yaptırdığını, sonradan öğrendikleri kadarıyla ilk yılını zor şartlar altında tamamladığını söyledi.

Kardeşinin defalarca tehditlere maruz kaldığını ancak durumu kendilerinden sakladığını anlatan ağabey Tekman, "Kardeşim özellikle İslami yaşantısı ve örgüte sempati duymaması nedeniyle hedef haline getirildi" dedi.

Zafer'in 23 Mayıs günü "sınavım var" diyerek Van'a geldiğini ve o gün kendisiyle görüştüğünü ifade eden Tekman, 26 Mayıs'tan sonra kardeşinin telefonuna ulaşamadığını, bir daha da kendisinden haber alamadıklarını belirtti.

- "Kardeşimin bırakılmasını bekliyoruz"

Tekman, Hakkari'ye giderek ilgili kurumlara kayıp başvurusu ve suç duyurusunda bulunduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Çocuklar kaybolduktan sonra Hakkari, Van ve Diyarbakır'da emniyet ve jandarmaya başvurduk. Ancak girişimlerimizden sonuç alamadık. Kardeşim ve arkadaşının dindar oldukları, okul ortamında biliniyordu. Okulda haraç filan toplamışlar. Tabii para vermeyince göze batıyor ve tehdit ediliyorlar. Elbette bizim bunlardan haberimiz olmadı ve sonradan öğrendik. En son kardeşim ve arkadaşını kaçırıyorlar. Kardeşimin bırakılmasını bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyorum. Bir an önce kardeşimin gelmesini istiyoruz. Ailece perişan olduk."

Son Güncelleme: 13.06.2015 13:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.