10 Nisan 2016 Pazar 09:13
Uzundere'de Dut Fidanı Dikimi

Uzundere Belediyesi tarafından hazırlanan ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) idaresi tarafından desteklenen proje kapsamında Gölbaşı Mahallesine 2 bin 500 adet pekmezlik dut fidanı dikildi.

DAP Başkanı Adnan Demir, DAP idaresinin özellikle bitkisel üretimin artırılması açısından bölgelerde mevcut olan mikro havza özelliği taşıyan alanlara zaman zaman uygulamalar yapıldığını söyledi. Demir şöyle devam etti:

"Bunlara kaplama meyve bahçeleri ismi vermekteyiz. Bunun bir örneğini Uzundere ilçemizde hayata geçirelim dedik .Bu çalışmayla Uzundere ilçesinin isminin daha çok duyulmasını amaçladık. Halis bey bizlere Uzundere ilçesinde bu çalışmanın yapılması için arsa temin etti. Kurum olarak bizlerde maliyetini çıkartarak kendilerine 250 bin Türk Lirası ödenek çıkardık. 55 dönümlük bu alana 2 bin 500 dut fidanı dikildi."

Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy da, bölgede göç olaylarını durdurmak için yöresel ürünlere yönelik işletmelerin çoğalması gerektiğini vurguladı.

Özsoy, DAP idaresinin destekleriyle Doğu Anadolu’nun bir alanda bulunan en büyük bodur kapama meyve bahçesini kurduklarını ifade ederek "Bölgemizin dut pekmezi çok ünlü. Yapılan çalışma diğer üreticilerimiz içinde örnek teşkil edecek." dedi.

Program dut fidanlarının budama işlemi yapıldıktan sonra haşerelere karşı dezenfekte edilerek dikim işlemleri gerçekleştirildi. Ardından fidanlara can suları verilerek çalışma sonlandırıldı.

Programa Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DAP) Başkanı Adnan Demir, Uzundere İlçe Kaymakamı Hacı Aslan Uzan, Uzundere İlçe Belediye Başkanı M. Halis Özsoy, İlçe Tarım Müdürü Kürşat Yıldız ve bölge üreticiler katıldı.

Son Güncelleme: 10.04.2016 20:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.