19 Aralık 2015 Cumartesi 13:26
Vali Taşyapan öğrencilerle bir arada

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından düzenlenen etkinliğe katılan Vali İbrahim Taşyapan, kamu yönetimi bölümü öğrencileriyle bir araya geldi.

İİBF Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşi, Vali Taşyapan'ın özgeçmişinin okunmasıyla başladı.

Taşyapan, yaptığı konuşmada, kendisine yönelik davet ve hazırlanan sunum için teşekkür etti.

Üniversitenin tüm davetlerine katılmaya gayret ettiğini, fakat bu daveti özellikle gençlerin daveti olduğu için geri çevirmediğini kaydeden Taşyapan, etkinliğe gösterilen ilgiden de memnuniyet duyduğunu ifade etti.

YYÜ'nün rüştünü ispat eden köklü bir üniversite olduğunu dile getiren Taşyapan, "1981 yılında İstanbul'da kamu yönetimi okudum. Günümüzde artık çok fazla üniversitemiz var ve çoğu da halen yapılanma içerisinde. Üniversiteniz pek çok anlamda yapılanmasını gerçekleştirmiş durumda. Bu açıdan şanslısınız" dedi.

Kamu yönetimi bölümünün yalnızca kamuya yönetici yetiştirmediğini belirten Taşyapan, şöyle konuştu:

"Önemli olan, vizyon kazanıp kendinizi yetiştirmenizdir. İnsanın kişisel gelişimini tamamlaması ve kendine bir şeyler katmasıdır. Diplomalar bir noktaya kadar ehemmiyet arz eder. Öncelikli tavsiyem, kendinize bir vizyon belirleyin. Özel sektörde mi kamuda mı çalışmak istediğinizi belirleyin. Sosyal bilimlerde alan çok geniş. Bu hem avantaj hem dezavantaj. Bunu avantaja çevirmekse sizin elinizde. Öğrencilik yıllarında belirlenen hedefler diğer mezunlarla yarışta avantaj sağlayacaktır. Aldığınız kurslar ve sertifikalar, öğrendiğiniz yabancı dil, okuduğunuz bir kitap, sportif uğraşılar bile size katkı sağlayacaktır. Yabancı dil konusuna ağırlık verin. Mezuniyet yalnızca diploma almak demek değildir. Zaman çabuk geçer, önemli olan dolu dolu geçirmektir."

Ülkede 180 dolayında üniversite bulunduğunu ve her birinin akademisyenlere ihtiyacı olduğunu hatırlatan Vali Taşyapan, öğrencilerin bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Taşyapan, "Çok çaba ve çalışma isteyen akademik yolculukta, ilerleyen yıllarda alanında uzman akademisyenler haline gelebilirsiniz. Artık biliyorsunuz internet sayesinde dünyanın başka ucundaki kütüphanelere ulaşma imkanınız var. Üniversite sonunda yetişkin bireyler haline geliyorsunuz" diye konuştu.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Taşyapan'a, söyleşi sonunda plaket takdim edildi.

Etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, İİBF Dekanı Prof. Dr. Reha Saydan, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, fakülte öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Son Güncelleme: 19.12.2015 13:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.