19 Temmuz 2017 Çarşamba 16:00
Vali Zorluoğlu OSB'yi Ziyaret Etti

 Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Zorluoğlu, valilik ve belediye olarak sanayi yatırımlarını önemsediklerini söyledi.

Sanayicinin sürekli yanında olacağını belirten Zorluoğlu, "Görev yapacağımız sürede en çok beraber olacağımız insanlar, Van'a yatırım yapan ve yatırım yapmak isteyenler olacak." dedi.

Özel sektör yatırımlarını kamu yatırımlarından farklı görmediğini vurgulayan Zorluoğlu, şöyle konuştu:

"Benim için iki yatırımda aynıdır. Bizler devlet olarak kamu yatırımları ile nasıl ilgileniyorsak, özel sektör yatırımları ile aynı şekilde ilgileneceğiz. Bundan hiç kimsenin tereddüdü olmasın. Burada yatırım yapan ya da yapmak isteyenlerin karşılaştıkları sonraların çözümü için her zaman hazır olacağız. Van’da ilave bir yatırım düşünen yatırımcının doğrudan muhatabı ilin valisidir."

Zorluoğlu, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Van'da 157 civarında müracaat olduğunu ifade etti.

Bu müracaatların bir an önce hayata geçmesi gerektiğini anlatan Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Kalkınma Bankası ve Kalkınma Bakanlığımızla irtibattayız. İlk çağrıda bu başvurular yapıldı. Bundan sonraki çağrılarda da mutlaka kıymetli proje başvuruları yapılacak. OSB başta olmak üzere yatırım yapılacak yerlerde de bu yatırımın mutlaka başlatılması gerekir. Başvuruların ilk değerlendirmeleri yapıldı. Kısa süre içerisinde ilk etapta desteklenecek projeler açıklanacak. İnşallah onları süratle hayata geçiririz."

Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt da ziyaretten dolayı Vali Zorluoğlu’na teşekkür ederek çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Toplantının ardından Zorluoğlu ve beraberindekiler Fuar ve Kongre Merkezi'ni gezdi.

 

Son Güncelleme: 19.07.2017 16:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.