03 Aralık 2015 Perşembe 16:08
Van Büyükşehir Belediyesinin planlama toplantısı yapıldı

2016 yılında yapacakları çalışmalara ilişkin Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda toplantı düzenleyen Van Büyükşehir Belediyesi, davetlilerin fikir ve önerileri doğrultusunda çalışmalarını şekillendirecek.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Van TSO Başkanı Necdet Takva, belediyenin planladığı çalışmaları tartışmaya açmasının çok olumlu bir gelişme olduğunu ve bunun da kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Van'ın Türkiye'nin en borçlu kenti olduğunu dile getiren Takva, bunun yanı sıra sosyo-ekonomik gelişim bakımından Türkiye'nin 76. ili olduğunu söyledi. 

Kent dinamikleri olarak belediyenin başta Kapıköy Sınır Kapısında yaşanan sorunu el almasını, yine İran pazarında belediyenin kent dinamiklerine öncülük yapmasını isteyen Takva, şöyle konuştu:

"Van'ın pazar alanlarının gelişmesi için yeni projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Van'ın kent nüfusunun yüzde 70'i kırsal kesimden oluşuyor. Ani göç hareketleriyle yaşanan nüfus artışı beraberinde birçok sorunu getiriyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak, kentte yaşanan işsizliği bitirmek için birlik olmamız lazım. Kırsal nüfusu kent nüfusuna entegre etmezsek sorunlar daha da büyüyecektir. Yine nüfusun Cumhuriyet ve Maraş caddelerine olan yoğunluğunu, şehrin diğer bölgelerine kaydırmamız gerekiyor."

VASKİ Genel Müdürlüğünün 2016 yılı bütçesi ve yapılacak çalışmalara ilişkin bilgi veren VASKİ Genel Müdürü Mehmet Özköseoğlu, kısıtlı bir bütçeye rağmen Van ve ilçeleri için önemli çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Özköseoğlu, "Van'ın bütün ilçelerinin arıtma tesisi projelerini hazırladık. Bu yılda içme suyu tesislerinin projelerini tamamlayacağız. 2019'a kadar hedeflenen bütün tesis projelerini hayata geçirerek, Van Gölü'nü kurtaracağız. Halkımıza tamamen doğal kaynak suyu içiriyoruz. Türkiye'de hem Büyükşehir hem de iller arasında şebekeden su içilen 5 il arasında bulunuyoruz" dedi.

"Van Gölü’nü kurtarmak için hepimize büyük görev düşüyor. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapacağız" diyen Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sedat Töre de, şöyle konuştu:

"Yine otogar sorunu ivedi bir şekilde çözüme kavuşacak. Çünkü otogar bir ilin en önemli vitrinini oluşturuyor. Yine kentte yaşanan trafik sorununu ortadan kaldırmak için alternatif yollar açacağız. Yarım kalan ve 700 araçlık katlı otopark ihalesini yaptık. Otopark bu yıl tamamlanarak hizmete açılacak. Van ve bölge illeri için hayati önem taşıyan sebze hali için projemizi hazırladık. Van'a 50 yıl yetebilecek modern bir sebze hali yapacağız. Yine yeşil alanların çoğaltılması bizim için çok önemli, yeşil alan ve parkların yapımlarına bu yıl da devam edeceğiz."

Toplantıya, Genel Sekreter Yardımcıları Suat Türk, Erhan Aksoy, İrfan Sönmez ile sivil toplum kuruluşları ve oda temsilcileri katıldı.

Son Güncelleme: 03.12.2015 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.