30 Mart 2016 Çarşamba 17:48
Van Eczacılar Odası'ndan Protokol Talebi

 38. Bölge Van Eczacılar Odası, ilaç alımının kolaylaşması için yeni protokol talebinde bulundu.

Van Eczacılar Odasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Van Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şeyla Korkut, eczacıların tacir olmadığını söyledi.

Korkut, "31 Mart 2016'ta dolacak bu protokol için birliğimizle Sosyal Güvenlik Kurumu arasındaki görüşmeler şu ana kadar sonuçsuz kalmış ve protokol yenilenememiştir. Hastalarımız 1 Nisan 2016 itibariyle ilaçlarını eczanelerden sağlık güvenceleri ile alamamanın eşiğindedir" ifadelerini kullandı.

Türk Eczacıları Birlikleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun bir araya geldiğini hatırlatan Korkut, "Bu toplantıda da sıkıntılarımızı ve haklı taleplerimizi dile getirdik. Bakanımız, taleplerimizin haklı ve makul olduğunuz ancak bu kararın Ekonomi Koordinasyon Kurulu tarafından verilebilecek bir karar olduğunu bizlere iletti" diye konuştu.

Son Güncelleme: 30.03.2016 18:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.