29 Kasım 2016 Salı 18:10
Van Gölü Havzası 'Kuraklık Yönetimi Projesi'

Türkiye'de, kuraklık yönetimiyle ilgili olarak havza ölçeğinde "Kuraklık Yönetim Planı" uygulamaları devam ediyor.

Daha önce Konya ve Akarçay havzalarında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan yönetim planı çalışmaları, Van Gölü Havzasında da hayata geçirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Daire Başkanı Maruf Aras, Van Valisi İbrahim Taşyapan'ı ziyaret ederek, proje kapsamında yürütülen çalışmalarla ilgili olarak bilgi verdi.

"Van Gölü Havzası Kuraklık Yönetim Planının Hazırlanması Projesi" sözleşmesinin, yüklenici firmalar ile imzalandığını ve projenin uygulanmasına başlandığını belirten Aras, 2019 sonuna kadar 16 havzada, 2023 yılı sonuna kadar ülkedeki 25 havzanın tamamında kuraklık yönetim planlarının hazırlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

Vali Taşyapan da, kuraklık konusunda farkındalığın önem taşıdığını ve ülkedeki su kaynaklarının doğru yönetilmesine ihtiyaç duyulduğuna dikkati çekerek, söz konusu projelerin kent için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Son Güncelleme: 29.11.2016 18:24
Anahtar Kelimeler:
VanEylem PlanıKuraklık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.