27 Temmuz 2017 Perşembe 15:36
Van İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

 Van İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Van Valisi ve Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu başkanlığında yapıldı.

Tuşba Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Zorluoğlu, bu tür toplantılarla kurumlar arasındaki yatırımların koordinasyonu sağlanıyor.

"Kamu yatırımları bildiğiniz üzere kuruluşların devletin esasında vatandaşa dokunduğu önemli alanlardır." diyen Zorluoğlu, "Kurumlarımızın varoluş sebebi hizmet etmektir. Bu bakımdan bütün bölge müdürlerimizin, yatırımcı kuruluşlarımızın programlarında bulunan yatırımları mutlaka yakından takip etmeleri büyük önem arz ediyor. Yatırımların zamanında ihalelerini yapması, yatırımlar ihale edildikten sonra yapım süreçlerin kurum amirleri tarafından yakından takip edilmesi ve süresi içerisinde tamamlaması için çaba gösterilmesi hepimizin görevidir." diye konuştu.

Van'da toplam proje bedelinin 5.4 milyar lira olduğunu ifade eden Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Toplam bin 316 tane proje bulunuyor. Bu projelerden 952 tanesi devam ediyor, 145 tanesi ihale aşamasında, 127 tanesi henüz başlanmamış, 92 tanesi de tamamlanmıştır. Bu projelerden sektörel dağılımlarına baktığımızda tarım sektöründe 105, inşaat sektöründe 570, enerjide 10, turizmde 8, ulaştırmada 52, eğitimde 100, sağlıkta 42 ve diğer kamu hizmetleri sektörlerinde de 459 projenin var olduğunu görüyoruz. Yatırım programında var olan toplam bin 316 projenin 834 tanesi merkezi idare kuruluşların, 482 tanesi de mahalli idarelerimiz tarafından yürütülüyor."

Vangölü Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili konuşan Zorluoğlu, ödeneğin İller Bankası tarafından çıkarıldığını, ihalenin eylül ayında yapılabileceğini belirtti.

Zorluoğlu, kamu görevlileri olarak kente hizmet etmek ile mükellef olduklarını söyledi.

Vali Zorluoğlu, "Bizler buraya sorunları çözmek için ve bu memlekete hizmet etmek için görevlendirildik. Bu nedene biz bir ekibiz. Hep birlikte Van'a Vanlılara hizmet etmekle sorumluyuz. Bu anlamda hiçbir bölge müdürü ya da yönetici arkadaşım bizimle eksik iletişim kurmasın. Kapımız bütün arkadaşlarımıza sonuna kadar açıktır. Yeter ki iyi niyetle elimizden gelen gayreti bu memlekete hizmet etmek için gösterelim." şeklinde konuştu.

Toplantı, kurum müdürlerinin sunumlarının ardından soru-cevap bölümü ile son buldu.

Toplantıya, ilçe belediye başkanvekilleri ile kaymakamları, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile İller Bankası Van Bölge Müdürlüğü temsilcileri ve kentteki kamu kurum kuruluş müdürleri katıldı.

Son Güncelleme: 27.07.2017 15:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.