22 Mart 2016 Salı 18:18
Van Kaymakam Yaşar Okul Müdürleriyle Bir Araya Geldi

Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Erciş Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünün düzenlediği etkinlikte okul müdürleriyle bir araya geldi.

Erciş Öğretmenevi'nde mesleki eğitimin faaliyet ve etkinliklerinin tanıtım programına katılan Yaşar, ilçedeki eğitim faaliyetlerine büyük önem verdiğini belirtti.

Toplumda çıraklık eğitiminin önemine de vurgu yapan Yaşar, "Teknolojinin gelişmesiyle birlikte çıraklık ve kalfalık her ne kadar ikinci planda kalsa da halen çıraklığa ilgi duyan meslekler bulunmaktadır. Bazı meslek dalları çırak bulamamaktan yakınmaktadır. Bu açıdan çıraklık eğitimi mesleklerin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşımaktadır." diye konuştu.

Konuşmasını, başbakanlığın kamu kurum ve kuruluşlarında terör örgütlerine yönelik propaganda yapan personeller hakkında yayınladığı genelgeyi hatırlatarak sürdüren Yaşar, şöyle konuştu:

"Her konuda aynı görüşte olmayabiliriz. Ancak vatanımızın birliği, beraberliği ve bütünlüğü konusunda fikir birliğimizin olması gerekir. Özellikle sosyal medya paylaşımlar başta olmak üzere, bazı kamu kurum çalışanlarının ülkemizin birlik ve beraberliğini bozacak nitelikte bir tavır içerisinde bulunduğuna şahit oluyoruz. Bu konu hakkında biz idareciler olarak mücadele edeceğiz. Devletimizin birlik ve beraberliğini bozdurmayacağız. Aksine davranan kamu çalışanları hakkında gerekli işlemleri yaptık, yapmaya da devam edeceğiz."

İlçedeki eğitim kalitesinin yükseltilmesi için çeşitli çalışmalar içerisinde olduklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek ise, TEOG ortalamasında geçen yıla oranla 3 puanlık bir artış yaşadıklarını, hedeflerinin Türkiye ortalamasını yakalamak olduğunu ifade etti.

Program, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Veysel Sağlam'ın slayt gösterimi, etkinlik ve faaliyetlerin tanıtımının ardından son buldu.

Son Güncelleme: 22.03.2016 18:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.