23 Şubat 2016 Salı 11:28
Van Merkezli Fuhuş Operasyonu

Van'ın Erciş ilçesi ile Iğdır ilinde düzenlenen örgüt kapsamında fuhuş operasyonunda 44 şüpheliden 29'unun tutuklandığı, 33 yabancı uyruklu kadının ise sınır dışı edildiği bildirildi.

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 17 Şubat 2016 günü "Örgüt kapsamında fuhuş, fuhşa aracılık, teşvik, zorlama, yer ve imkan sağlama" suçlarına yönelik diğer illerle ortak yapılan eş zamanlı operasyon düzenlendiği hatırlatıldı.

Toplam 44 kişinin gözaltına alındığı, 3 kişinin savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakıldığına yer verilen açıklamada, adliyeye sevk edilen 41 şüpheliden 29'unun ise tutuklandığına yer verildi.

Operasyonda el konulan 3 adet araç içerisinde yapılan aramada da, 3 adet kesici delici alet, bir adet ruhsatsız av tüfeği, bir adet ruhsatsız tabanca ve bahse konu silahlara ait çok sayıda fişek ele geçirildiğine değinilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ayrıca, üzerinde ve aracında kesici delici aletler bulunan 3 şahsa 6136 sayılı Kanuna muhalefetten, 2 şahsa uyuşturucu madde bulundurmaktan, sahte ve başkasına ait kimlik taşıyan 2 yabancı uyruklu şahsa resmi belgede sahtecilik suçundan işlem yapılmış, yabancı uyruklu fuhşa zorlanan mağdur 33 bayan sınır dışı edilmiştir. Ülkeye vizesiz giren ve vize ihlali yapan 14 yabancı uyruklu bayan şahsa 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu kapsamında, 4 ayrı işyerine 4207 sayılı Kanuna muhalefetten ve 4733 sayılı Kanuna muhalefetten para cezası kesilmiş, fuhşa aracılık ettiği, insan ticareti yapıldığı ve fuhşa yer temin ettiği tespit edilen 3 işyeri PVSK 8. madde gereğince 30 gün kapatılmıştır. İşyeri açma ve kapama ruhsatı bulunmayan 2 işyeri hakkında ve içkili yer belgesi bulunmadığı için açık içki sunumu yapılan işyerleri hakkında kapatılmaları amacıyla Erciş Belediye Başkanlığına, 4 ayrı işyeri hakkında vergi levhası olmaması ve süresinin dolması sebebiyle Vergi Dairesine, 3 işyeri hakkında belgesiz açık içki sunumu yapmaları sebebiyle TAPDK'ya, 4 işyeri hakkında da sigortasız işçi çalıştırdıkları sebebiyle SGK'ya yazılı bildirimde bulunulmuştur.Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Son Güncelleme: 23.02.2016 12:11
Anahtar Kelimeler:
VanErcişFuhuş Operasyonu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.