18 Temmuz 2016 Pazartesi 00:58
Van, Muş Ve Bitlis'te Halk Meydanlarda

Van, Muş ve Bitlis'te meydanlarda toplanan binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimine tepki gösterdi.

Muş'ta, valilik önünde bir araya gelen vatandaşlar hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atarak belediye meydanına kadar yürüdü.

Belediye balkonunda alanı dolduran halka konuşan Vali Seddar Yavuz, kurulan tuzaklara rağmen Allah yolundan ayrılmayacaklarını belirterek, yolculuğun bin yıldan beri devam ettiğini ve kıyamete kadar devam edeceğini belirterek.

Yavuz, "Hangi tuzak kurulursa kurulsun biz Allah’ın yolundan ayrılmayacağız. Haçlı zihniyeti şekil değiştirerek bizleri bölmeye, parçalamaya devam etmek isteseler, hoca sıfatı takan hainlerin peşine mahkumlaştırılmış insanlar takılsa da biz Allah'ın ipine sim sıkı sarılmaya devam edeceğiz. Çünkü biz Allah yolunda devam edeceğiz ve cennete talibiz. Biz o yüzden Allah yolunda 3 gündür mücadele eden ve şehadet şerbetini içen şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

Darbe teşebbüsünün öğrenilmesinin ardından halkın vali konağı etrafını doldurarak, "Kesinlikle teslim olma, biz yanınızdayız. Bizi çiğnemeden sizi alamazlar" sözleriyle yalnız bırakmadığını hatırlatan Yavuz, şöyle devam etti:

"Çocuklarıma dönüp baktığımda çocuklarımın ağladığını gördüm. Hayatımda ilk defa bu kadar duygulandığımı ve bu şehre ilk atandığım günden bu yana neden bu kadar sevdiğimi anladım. Muş'un valisi olmak bir onurdur, haysiyettir, şereftir. Baş komutanımız Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayip Erdoğan ve hükümetimizin elbette milletimizin emrindeyiz. Milli iradeye sizin emanetlerinize kast edenlerin karşısındayız, karşısında olmaya devam edeceğiz. Birlikte haykıracağız, görüş ve düşüncelerimiz ne olursa olsun milli ve yerli olanı destekleyeceğiz ve arkasında duracağız. Milli ve yerli olmayanların karşısında dimdik duracağız, bir olacağız, kardeş olacağız, diri olacağız, hep beraber Türkiye olacağız."

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya ve AK Parti İl Başkanı Namık Ergün de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından darbe girişimi sırasından şehit olanlar için belediye meydanında taziye çadırı kuruldu.

Eğitim-Bir-Sen Muş Şubesi tarafından demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara kumanya ve su ikramında bulunuldu.

-Van- Bitlis

Van'ın Erciş ilçesinde vatandaşlar Van Yolu Caddesi'nde ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasiye sahip çıktı.

Şehitler için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından sehpaya bağlı olarak getirilen Fetullah Gülen maketiyle darbe girişiminde bulunanlar için idam cezası istendi.

Bitlis'in Ahlat ilçesi Selçuklu Çarşısı'ndaki meydanda toplanan vatandaşlar ise Ahlat Müftüsü Orhan İmamoğlu tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazının ardından şehitler için eller semaya açıldı.

Duanın ardından vatandaşlara seslenen Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu iş tamamlandı deyinceye kadar meydanlarda olacağız. Destekleriniz için hepinizden Allah razı olsun." dedi.

Güroymak ilçesinde de vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstermek için sokaklara döküldü. Sloganlar atan vatandaşlar, milli iradesine sahip çıkarak, darbe girişimini kınadı.

Kalabalık adına konuşma yapan Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, darbe girişimini kınayarak tepki gösterdi.

Konuşmasında, "Bizler bu girişime karşıyız. Halkın seçtiği devlet iradesini bir kaç cuntacı değiştiremez. Bugün birlik olma günüdür, siyasi parti ayırt etmeksizin ülke menfaatini düşünme günüdür." ifadelerine yer veren Çetinsoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve teşkilatın kararına kadar nöbetin süreciğini kaydetti.

Son Güncelleme: 06.08.2016 13:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.