21 Temmuz 2016 Perşembe 02:18
Van, Muş Ve Bitlis'te Protestolar Devam Ediyor

Van, Muş ve Bitlis'te meydanlarda toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimini protesto etti.

Van ve ilçelerinde meydanlarda demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle sloganlar eşliğinde darbe girişimini kınadı.

Erciş'te siyasi partilerin bir araya gelerek hükümet konağı önünde düzenlediği, birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği gösteriye katılan vatandaşlar, meydanda terörü lanetledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devletine yapılan saldırıları kınayan siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri, daha sonra vatandaşlarla ilçe merkezinde düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Tekbir ve sloganlarla yürüyüşü tamamlayan halk, ardından tekrar hükümet konağı önüne gelerek demokrasi nöbetine devam etti.

Çatak ilçesinde ise darbe girişimi sonrası sokakları terk etmeyen vatandaşlar, bu gece de demokrasi nöbetini yürüyüşle başlattı.

Ellerinde ay yıldızlı bayraklar ile "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "İşte ordu, işte komutan" sloganları ve tekbirler eşliğinde Atatürk Caddesi'nde yürüyüşe başlayan Çataklılar, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinden hükümet konağı önüne gelerek yürüyüşü sonlandırdı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından meydandakilere seslenen Kaymakam Akgül, darbecilere milletin gerekli dersi verdiğini ifade etti.

Halkın sokağa çıkmaması durumunda önceki darbeler gibi bu darbenin de başarılı olacağını kaydeden Akgül, "Sizler sayesinde hiçbir darbeci bundan sonra darbe yapmaya niyetlenemeyecektir. Halkımızın bu cesur ve kahramanca tavrı karşısında inanıyorum ki artık darbeler dönemi ebediyen kapanmıştır." diye konuştu.

Ardından söz alan AK Parti Çatak İlçe Başkanı Tahsin Babur ise bugün olduğu gibi bundan sonra da halkın asla darbelere geçit vermeyeceğini ifade etti.

"Darbeye Hayır" adı verilen yürüyüşe Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kaydım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, sivil toplum örgütü temsilcileri ile ilçe halkı katıldı.

-Muş-Bitlis-

Muş'un Malazgirt ilçesinde kaymakamlık tarafından düzenlenen gösteriye katılan halk, resmi kurum ve kuruluşlar, darbe girişimini kınadı.

Gösteride konuşmasını yapan Malazgirt Kaymakamı Soner Kıllı, 15 Temmuz gecesi demokrasi ve milli iradeye yapılan darbe girişimini kınamak için toplandıklarını aktardı.

14 Temmuz günü izine ayrıldığını, ancak 15 Temmuz gecesi darbe hadisesi nedeniyle acil olarak görevi başına geldiğini kaydeden Kıllı, "Demokrasimize bu şekilde uzanan eller kırılmış ve darbe girişimi başarılı olamamıştır. Bu darbe girişimine karşı toplandığınız ve milli irade nöbetini tutuğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmanın ardından İlçe Müftüsü Ali Üney Kuran'ı Kerim tilaveti ve şehitler için dua okurken, vatandaşlar da tekbir ve sloganlar attıktan sonra meydandan ayrıldı.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde ise demokrasi nöbetini tutmaya devam eden vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci bir talimatına kadar sokakta sabahlayacaklarını söylediler.

Demokrasiye sahip çıkmak için 6 gündür sokakta olduklarını ifade eden Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Tatvan halkının kendi iradelerine sahip çıkmak adına 6 gündür sabaha kadar nöbet tuttuğunu KAYDETTİ.

Yaşam Alışveriş Merkezi önündeki nöbete katılan vatandaşlar, ülkenin huzuru için dua okumaya devam etti.

Son Güncelleme: 06.08.2016 11:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.