05 Şubat 2016 Cuma 16:18
Van Pkk Kuryesine 10 Yıl Hapis cezası verildi

 Van'da terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna eleman temin ettiği öne sürülen sanık hakkında 10 yıl hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca, geçen yıl 30 Temmuz'da Mersin'den getirdiği kız çocuğu R.T'yi, terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna götürmeye çalışırken yakalanan Ş.Ç. hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Ş.Ç'nin "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianamede, baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemlerini kullanan terör örgütü PKK'nın, Cumhuriyet'in niteliklerini, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türk Devletinin ve Cumhuriyet'in varlığını tehlikeye düşürmek, devletin otoritesini zaafa uğratmak veya yıkmak, devletin iç ve dış güvenliğini, kamu düzenini bozmak amacıyla kurulduğu vurgulandı.

Terör örgütü PKK'nın eleman temini için "aday kazandırma birliği" kurduğuna yer verilen iddianamede, özellikle inşaat ve tekstil sektöründe çalışan kişileri propagandayla kandırdığı aktarıldı.

İddianamede, vatandaşlardan zorla "vergilendirme" adı altında para toplandığı, terör örgütüne maddi yardım sağlandığı belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:

"Bu gruplar için gerekli elemanlar yerleşik hayata alışkın militanlardan teşkil edilmeye çalışılmıştır. Milisler, özellikle kitlesel gösterilerde güvenlik güçlerine mukavemet etmek, gösterilerin bitiminde provokasyonlar tertiplemek ve gerektiğinde şiddet eylemleri düzenlemek amacıyla eğitilmişlerdir. Eylemlerde kullanılması düşünülen milislerin, kısa süreli eğitimler için bağlı bulundukları örgüt mensuplarının sözde eyalet kırsal alanlarına veya yurt dışında bulunan kamplara çağrıldıkları, kırsala gittikleri sırada beraberlerinde bomba yapımında kullanılan elektronik cihazlar götürdükleri ve bu malzemelerle uzaktan kumandalı, ısıya ve ışığa duyarlı patlayıcı düzenekleri hazırlanmasına yönelik çalışmalara ivme kazandırıldığı da bilinen hususlardandır."

Terör örgütü adına faaliyet yürüten milislerin kırsal alanda eylem talimatını veren örgüt mensuplarıyla kentteki teröristler arasında köprü vazifesi gördükleri, bazen gerçekleştirilen eylemlere birebir katıldıklarının bildirildiği iddianamede, bu kişilerin gerçekleştirilmesi planlanan eylemin keşfini yaparak, teröristlerin yaşamsal ve lojistik ihtiyaç malzemelerini temin ettikleri kaydedildi.

- Sahte kimlik çıkarmışlar

Mağdur R.T, savcılığa verdiği ifadede Ş.Ç'nin, kendisini dağa götürmek için Van'a getirdiği sırada polisler tarafından yakalandıklarını anlattı.

Zanlının kendisi için "Songül Dişbudak" adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkardığını belirten R.T, şunları ifade etti:

"Polisler durdurup kimliğimi sorarsa bu kimliği göstermemi söyledi ve kimlikteki bilgileri ezberlememi istedi. Songül adına kesilmiş otobüs biletini bana verdi. Otogara giriş yaptıktan sonra Ş.Ç. araçtan indi. Ortalığı kontrol ettikten sonra yanına gitmemi istedi. Otobüse binmeden önce polis otobüsü durdurursa birbirimizi tanımadığımızı söylememi tembih etti."

Son Güncelleme: 05.02.2016 22:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.