19 Mart 2015 Perşembe 20:40
Van TSO, TOKİ ödemelerinin ertelenmesini istedi

VAN (AA) - Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından deprem sonrası yapılan konutların ödemeleriyle ilgili açıklama yaptı.

Nisan ayı içerisinde ödemelerin başlayacağı konutlara ilişkin açıklama yapan Van TSO yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, oda olarak başta Başbakanlık olmak üzere, milletvekilleri, valilik ve TOKİ nezdinde girişimde bulunduklarını belirtti.

Takva, 2011 yılı ekim ve kasım aylarında meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından ilde yaklaşık 30 bin konutun yıkıldığını, konut ihtiyacını karşılamak üzere de TOKİ tarafından 20 bine yakın konutun tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiğini anımsattı.

Ancak deprem dönemine ilişkin uygulamaların, yerel bir ekonomik krize dönüştüğünü aktaran Takva, şöyle konuştu:

"Halkın refahını doğrudan ilgilendiren bu olumsuz tablonun giderilmesi için ekonomik olarak acil müdahale alanlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Nisan 2015 tarihinde geri ödemeleri başlayacak söz konusu konutların geri ödemesi yaklaşık 8 milyon lira civarındadır. Ancak ne ilimizin ekonomisi ne de bu konutlardan yararlanan hak sahipleri bu rakamları ödeyecek durumda değildir. Bunun için ilgili makamlar nezdinde yaptığımız girişimlerde TOKİ tarafından belirlenen yüksek fiyatlı daire fiyatlarının düşürülmesini ve geri ödemelerinin yeniden yapılandırılarak ertelenmesini talep ettik. Acil müdahale aracı olarak değerlendirdiğimiz bu talebimizin hayata geçmesi durumunda, hem kent ekonomimiz hem de vatandaşlarımız rahat bir nefes alacak. Ümit ederiz ki bu talebimiz ilgili makamlar tarafından kabul edilir. Aksi takdirde kentimizde yaşanan ekonomik kriz daha da büyüyecek."

Son Güncelleme: 19.03.2015 20:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.