08 Mayıs 2015 Cuma 20:15
Van TSO'dan girişimcilik eğitimi

VAN - Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Genç Girişimciler İcra Kurulu öncülüğünde düzenlenen KOSGEB Girişimcilik Eğitimi başladı.

Yeni müteşebbislerin ortaya çıkması ve iş hayatına atılmasını amaçlayan Van TSO Genç Girişimciler İcra Kurulu, KOSGEB ile birlikte önemli bir projeyi daha hizmete sundu.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin ilkini Erciş ilçesinde düzenleyen Van TSO Genç Girişimciler İcra Kurulu, ikinci eğitimi Van TSO'da verdi.

Prof. Dr. Reha Saydan tarafından verilen eğitime her yaş grubundan 30 girişimci katıldı. 10 gün boyunca sürecek eğitimde başarılı olan girişimcilere "KOSGEB Girişimcilik Sertifikası" verilecek.

Bu sertifika sayesinde iş kurmak isteyen girişimciler, KOSGEB'in hibe desteklerinden yararlanabilecek.

Van'ın yeni girişimcilere ihtiyacının olduğunu belirten Van TSO Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Görsel Görmen, şöyle konuştu:

"Bu yıl 3 ayrı eğitim programı düzenlemeyi hedefledik. İlkini Erciş de düzenlediğimiz bu programların ikincisi bugün Van TSO'da yaptık. Bir genç girişimci olarak bu tür eğitimlerin son derece önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Çünkü iş kuracak arkadaşlarımıza KOSGEB ve diğer kurumlar çok ciddi destekler sunuyor. Bu destekleri alabilmeleri için bizler de kurul olarak girişimcilerimizle kurumlar arasında bir köprü görevi görüyoruz. KOSGEB haricinde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve İŞKUR ile görüşmelerimiz devam ediyor. Amacımız bu ilin ekonomisine yeni girişimciler katarak ticari pazarda Van'ı biraz daha ileri taşımak. Bu faaliyetlerimiz ilk değil, devamı da gelecek. Bu eğitimde bize destek sunan Van TSO Başkanı Necdet Takva ve yönetim kuruluna teşekkürlerimi sunarım."

Van TSO'dan girişimcilik eğitimi

Van TSO'dan girişimcilik eğitimi

Son Güncelleme: 08.05.2015 20:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.