29 Ocak 2016 Cuma 18:13
Van Tso'dan Üyeleri İçin Kredi Anlaşması

  Avrupa Yatırım Fonu ile Kredi Garanti Fonu arasında yapılan protokolle KOBİ'lere bankalar üzerinden düşük faizli kredi temin protokolü imzalandı.

Türk Ekonomi Bankası A.Ş., Akbank T.A.Ş., T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Türkiye Garanti Bankası A.Ş., Türkiye İş Bankası A.Ş., Finansbank A.Ş. ve Şekerbank T.A.Ş.'nin yer aldığı protokoller kapsamında, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) üyelerinin açıklanan bu kaynaklardan faydalanmasını sağlamak amacıyla ilk olarak Türkiye İş Bankası Van Şubesi ile kredi protokolü imzaladı.

Protokolle Van TSO üyesi, bankaya kredi talebini iletecek. Banka kredi talebini Kredi Garanti Fonu garantörlüğünde değerlendirecek. En geç üç gün içinde kredi talebi karara bağlanacak ve daha fazla KOBİ'nin finansmana erişiminin sağlanması amaçlanmakta. 70 bin lira üst limitli kredi banka ve üye arasında yapılacak akitle belirlenecek.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Türkiye İş Bankası Van Şubesi ile yaptıkları protokol kapsamında üyelerin finansmana erişimi sağlamak istediklerini belirtti.

Takva, şöyle konuştu:

"Büyük bir ekonomik kriz yaşayan ilimizde en büyük sorun KOBİ’lerin finansmana erişimidir. Dolayısıyla bu tür kredi protokollerinin çok iyi sonuçlar doğuracağını umuyoruz. Avrupa Yatırım Fonu ve Kredi Garanti Fonunun 43 ilde kullanıma açtığı kredi, KOBİ’lere işletme sermayesi temini açısından çok önemli. Odamız bünyesinde bulunan Kredi Garanti Fonu olması üyelerimizin bu krediden maksimum oranda faydalanması için önemli bir referans noktası olacaktır. Oda olarak Türkiye İş Bankası Van Şubesi ile yaptığımız protokolün olumlu sonuçlar ortaya çıkaracağına inanıyorum."

Van TSO ile yapılan protokolün özellikle bu süreçte çok anlamlı olduğunu kaydeden Türkiye İş Bankası A.Ş. Van Merkez Şube Müdürü Fahreddin Atay da, "Banka olarak daha fazla KOBİ'ye kredi kullandırılması için bu protokolü imzaladık. KOBİ'lerin finansmana erişimi bölgemiz ekonomik hayatı için oldukça önemli. Van TSO üyelerinin faydalanacağı bu krediye her türlü kolaylığı ve desteği sağlayacağız. Özellikle Kredi Garanti Fonunun garantörlüğünde olması daha önem arz ediyor" di̇ye konuştu.

Van Tso'dan Üyeleri İçin Kredi Anlaşması

Van Tso'dan Üyeleri İçin Kredi Anlaşması

Son Güncelleme: 29.01.2016 19:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.