16 Ağustos 2016 Salı 18:26
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden YÖK'e İhrac Yazısı

 Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) 7 akademisyenin ihracı için YÖK'e yazı gönderildiği bildirildi.

YYÜ'den yapılan yazılı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimine karşı ilk günden gerekli tepkinin verildiği, ülkede demokrasinin kazanması için gösterilen mücadelenin desteklendiği belirtildi.

Bu kapsamda YYÜ bünyesinde görev yapan 7 akademisyenin ihracı için YÖK'e yazı yazıldığı ve 13 personelin daha görevinden el çektirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğünün başlattığı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında bir profesör, 2 doçent, 2 yardımcı doçent, 7 araştırma görevlisi ve 1 hemşire olmak üzere 13 personele daha görevden el çektirilirken, 7 akademisyen hakkında da ihraç talebiyle YÖK'e yazı yazıldı. Daha önce açığa alınan 29 personele ek olarak 13 personelle birlikte YYÜ’de toplam açığa alınan personel sayısı 42’ye ulaştı."

4 profesör ve 3 doçent için yapılan ihraç talebiyle ilgili YÖK'ün karar vereceğini belirten YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise FETÖ terör örgütüne bulaşmış hiç kimsenin üniversitede barınamayacağını kaydetti.

Kurulan soruşturma komisyonlarının titizlikle çalıştığını belirten Battal, suçlu olanların mutlaka cezasını çekeceğini bildirdi.

Son Güncelleme: 16.08.2016 18:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.