09 Ekim 2015 Cuma 10:20
Van'a mevsimin ilk karı yağdı

 Van ve Hakkari'nin yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı yağdı

Kent merkezinde ve ilçelerde etkili olan yağmur, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Yağış sonrası dağların zirveleri beyaza büründü. 

Yılın yaklaşık 9 ayı karın eksik olmadığı Van-Bahçesaray karayolundaki 3 bin rakımlı Karapet Geçidi'nde de etkili olan soğuk havanın ardından kar yağdı.

Havanın iyice soğuduğu bölgede yağışların aralıklarla devam edeceği ve hava sıcaklığının da 6 derece kadar düşeceği bildirildi. 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de Cilo Dağı'na kar yağdı.

Yüksekova'da iki gündür etkili olan yağmurun ardından, yükseklerde kar yağışı başladı. Hava sıcaklığının hissedilir derecede azaldığı ilçede, Cilo Dağı da beyaza büründü.

Gördükleri kar manzarası karşısında şaşıran vatandaşlar bu yıl havanın soğuduğunu belirterek, karın erken yağdığını kaydetti.

Son Güncelleme: 09.10.2015 10:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.