05 Nisan 2016 Salı 14:03
Van'da 490 Kız Okullu Oldu

Van'da, yeni eğitim öğretim döneminde gerek ilçe kurum amirleri gerekse öğretmenlerin çabasıyla son bir ayda 490 kız öğrencinin okula kazandırıldığı bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce geçen yıl başlatılan "Van'ın Akademik Başarısının Artırılması" projesinin ikinci değerlendirme toplantısı, Valilik Ali Paşa Toplantı Salonu'nda Vali İbrahim Taşyapan başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Taşyapan, eğitim öğretim kalitesi ile akademik başarının yükseltilmesinin, okul müdürleri, idareci ve öğretmenlerin motivasyonunu artırarak sağlanabileceğine inandığını belirterek, "Amaca yönelik, istatistiki analiz ve somut verilerle desteklenen bu toplantıların ışığında, projenin daha verimli hale geldiğini düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise eğitim öğretimde verimliliği artırmak amacıyla toplantıyı her ay düzenlemeyi hedeflediklerini söyledi.

Proje kapsamında sosyo kültürel faaliyetlerle, öğrencilerin başarısını artırmaya yönelik çalışmalara katkı sağlamayı hedeflediklerini de aktaran Kırekin, şunları söyledi:

"Projede okul ziyaretleri gerçekleştirerek, öğrenci ve öğretmenlerin motivasyonunu artırmaya çalışıyoruz. Yeni eğitim öğretim döneminde gerek ilçe kurum amirleri gerekse öğretmenlerimizin çabasıyla son bir ayda 490 kız öğrenciyi okula kazandırdık. Verilerimize göre son 2 yılda, Gevaş, Tuşba, Edremit, İpekyolu ve Erciş ilçelerimiz başta olmak üzere, TEOG sonuçlarında Türkiye ortalamasında 3 puanlık bir sıçrama gerçekleşti."

Toplantıda ilçe kaymakamları ile ilçe milli eğitim müdürleri de ilçelerinde projenin mevcut durumu, eğitim öğretimle ilgili sorun, görüş ve önerilerini paylaştı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Önder Can, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YYÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yayla, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci ve eğitimciler katıldı.

Son Güncelleme: 05.04.2016 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.