11 Eylül 2015 Cuma 00:08
Van'da 6. Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı

Ajans Asya Fuarcılık tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı başladı. 

Tuşba Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuara, bu yıl 25 ilden 80 firma ve kurum katıldı. 

Fuarın açılışında konuşan Vali İbrahim Taşyapan, Van'da fuarcılığın son zamanlarda daha güzel ve kalıcı, kurumsal bir yapıya kavuştuğunu söyledi.

Turizmin bölgenin en önemli değerlerinden ve gelir kaynaklarından biri olduğunu ifade eden Taşyapan, şunları dile getirdi:

"Van Gölümüz, etrafındaki tarihi mekanlarımız, inanç turizmine yönelik tarihi yapılarımız ve eşsiz koylarımız görülmeye değer yerler. Buraları ne kadar iyi tanıtabilirsek, turizm gelirlerimiz de aynı oranda gelişecektir. İnşallah önümüzdeki yıllarda kentimiz turizmin merkezi haline gelecektir. Fuarın ilimize, ülkemize hayırlar getirmesini, birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize vesile olmasını diliyorum. Gelen bütün firmalarımıza teşekkür ediyorum."

Fuara farklı illerde, farklı alanlarda faaliyet gösteren firma ve kurumların katıldığına dikkati çeken Taşyapan, fuara katılanlara teşekkür etti.

Taşyapan, "Fuarlarımız sürekli artıyor. Bundan sonra daha çok katılımlı, daha görkemli fuarlarımız olacak" dedi.

- "Fuar kentin imajı açısından çok önemli"

İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ ise fuara 25 ilden 80'in üzerinde firma ve kurumun katıldığını vurgulayarak, fuarın kentin güvenliği ve imajı açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Van'ın güvenlikten yana bir sıkıntısının olmadığını bildiren Aktuğ, şöyle konuştu:

"Fuara Van'ın dışında 24 il katıldı. Diğer iller ise 'güvenlikten yana sıkıntı yaşarız' düşüncesiyle, kafalarındaki soru işaretlerini gideremediler ve fuarımıza katılmadılar. Bugün burada bu fuarın gerçekleşmesi çok önemli. Böyle bir ortamda yaratılmak istenen belli ve ortada. Bu tür aktivitelerin yapılmaması, memleketin kaosa sürüklenmesi hususunda bir takım düşünceler tutmadı, tutamayacak. Burada Hakkari'den, Trabzon'dan, Ağrı'dan, Aydın'dan, Bayburt'tan misafirlerimiz var. Bunu burada, turizm fuarında bir araya gelebilmek anlamında gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum. Türkiye mozaikleriyle Van'da. Bu kapsamda tüm halkımızı fuarımıza bekliyorum."

Ardından fuarın açılış kurdelesini kesen Taşyapan ve beraberindeki kurum amirleri, stantları tek tek ziyaret ederek bilgi aldı.

Son Güncelleme: 11.09.2015 00:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.