10 Mart 2016 Perşembe 18:13
Van'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı

Altınokta Körler Derneği "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan Altınokta Körler Derneği Üyesi Rukiye Pular, engelli kadınlar olarak eşitsizliğe, ayrımcılığa ve şiddetin her türlüsüne maruz kaldıklarını söyledi.

Pulat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ailelerin, koruyucu tutumlarından dolayı diğer kadınlardan daha çok kısıtlanıyoruz. Sokağa çıkarılmıyoruz, sokağa tek başımıza çıktığımızda toplumun aşağılayıcı sözlerine, ayrımcı tutum ve davranışlarına maruz kalıyoruz. Son zamanlarda artan olaylar, kadınların sokak ortasında öldürülmesi, özellikle zihinsel engelli kadınlara tecavüz edilmesi, hem bizim hem de ailelerimizin sosyal ortamları tehlikeli olarak görmesine neden oluyor. Bizler sadece sivil toplum kuruluşlarında değil, devlet ve medya nezdinde de dikkate alınmak istiyoruz. Engelli kadınların yaşadığı sorunların araştırılmasını, kadın örgütlerinin çağrıldığı müzakerelere engelli kadınların da dahil edilmesini istiyoruz."

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Son Güncelleme: 10.03.2016 18:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.