20 Ağustos 2015 Perşembe 20:33
Van'da AK Parti il binasının yakınına patlayıcı bırakılması

VAN  - AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, il binasının yakınına sırt çantasında patlayıcı bırakılmasına ilişkin, "Memleketimizi tekrar kaosa sürüklemek isteyenlerin eylemlerinden bir tanesidir. Nefretle kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.

Soğanda, AK Parti Van İl Başkanlığı yakınına önceki gece sırt çantası içinde patlayıcı bırakılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, teşkilat olarak her zamanki görev aşkıyla vatandaşa hizmet etmeyi sürdürdüklerini söyledi. 

İl binasının yanında yer alan çevik kuvvet ve zabıta ekiplerinin sürekli kullandığı alana bırakılan patlayıcının "mayın" olduğu yönünde bilginin kendilerine ulaştığını anlatan Soğanda, şöyle konuştu:

"Patlayıcıyı taşıyan şahıs çantayı bıraktığı sırada güvenlik güçleri tarafından fark edilince kaçarak izini kaybettiriyor. Bomba düzeneği de emniyet müdürlüğü ekiplerince fünye ile patlatılarak etkisiz hale getirildi. Son zamanlarda meydana gelen olaylar, Çözüm Süreci'ni, barışı istemeyenler tarafından artırılıyor. Bu olay, maalesef memleketimizi tekrar kaosa sürüklemek isteyenlerin eylemlerinden bir tanesidir. Nefretle kınıyor ve lanetliyoruz."

Soğanda, barış sürecini sabote eden kesimlere halkın en iyi cevabı vereceğine inandıklarını belirterek, AK Parti teşkilatı olarak dimdik ayakta olduklarını ifade etti.

Saldırının partilerine ya da polis noktasına yapıldığı konusunda net bilgiye sahip olmadıklarını vurgulayan Soğanda, saldırı kime yapılırsa yapılsın, nefretle kınanacak bir eylemin söz konusu olduğunu dile getirdi.

Soğanda, demokrasinin temel taşlarından biri olan siyasetin partiler üzerinden yürütülmesi gerektiğine değinerek, "Böyle bir eylemin il binamıza yakın yerde olması, tek tip zihniyeti burada hakim kılma çabasıdır. Biz ve Van halkı buna izin vermeyecektir. Demokrasinin temel taşlarından biri seçimlerdir. Halkın gerçek anlamda iradesinin sandığa yansıması gerekiyor. Sandığa yansımayan irade, irade değildir" ifadelerini kullandı.

 

Son Güncelleme: 20.08.2015 20:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.