12 Temmuz 2017 Çarşamba 18:38
Van'da, Arıcılık Desteği !

 Van İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce "Arıcılık Destekleri" tanıtım toplantısı düzenledi.

Müdürlük binasında gerçekleştirilen toplantı da konuşan Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Behçet, bakanlık tarafından arıcılara yüzde 60 hibeli destekleme yapılacağını söyledi.

Başvuruların 16 Temmuz 2017’de başlayacağını ifade eden Behçet, "Dört mevsimin iç içe yaşanabildiği ilimiz, farklı iklim özellikleri ve ekolojik havzaları ile arıcılık potansiyeli açısından ülkemizin en şanslı yörelerinden biridir. Bu amaçla bakanlığımızca arıcılığa yönelik büyük destekler devam ediyor."

Tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması, girişimciliğin teşvik edilmesi, yetiştiricilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda istihdama katkı sağlayacak arıcılıkta üretimin artırılması, kalitenin yükseltilmesi için arıcıların sorunlarını çözmeye çalıştıklarını aktaran Behçet, şunları aktardı:

"30 arılı kovana sahip olan veya arı yetiştiriciliği konusunda eğitim aldığını belgeleyen kişiler desteklemelerden yararlanacak. Destekleme konuları ise bal süzme makinesi, bal eritme ve dinlendirme kazanı, sır alma teknesi, polen tuzaklı boş kovan, elektrik üreten güneş enerjisi sistemi, seyyar arıcı barakası, bal sağım çadırı malzemelerini kapsamaktadır."

 

Son Güncelleme: 12.07.2017 18:39
Anahtar Kelimeler:
Van
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.