18 Ocak 2016 Pazartesi 16:33
Van'da Başkale'ye Yardım Eli uzatıldı

İstanbul'dan Başkale ilçesine gönderilen giyim yardımları, 600 öğrenciye dağıtıldı.

Başkale Yunus Emre Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Gülçin Yakut, maddi durumu kötü olan öğrenciler için sosyal medya üzerinden yardım talep etti.

Yakut'un çağrısını yanıtsız bırakmayan İstanbul'daki arkadaşları Suat Yıldıray, Serkan Gürkan ile Ufuk Seçkin hemen harekette geçerek, ilçedeki 600 öğrenciye yardım malzemesi gönderilmesini sağladı.

Malzemeleri teslim alan Yunus Emre Ortaokulu öğretmenleri, öğrencileri tek tek giydirerek sevinçlerine ortak oldu.

Kampanyayla ilgili gazetecilere açıklama yapan Yakut, kırsal mahallelerdeki okullarda eğitim gören öğrencilerin büyük kısmının maddi sıkıntılar içinde olduğunu belirterek, çoğunun giyecek ayakkabı bulmakta bile zorlandığını ifade etti.

Bazı öğrencilerin uzun aradan sonra ilk kez yeni kıyafet giyinmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Yakut, "İstanbul'dan gelen yardımlar, Türkiye'deki kardeşliğin de göstergesidir. Bu anlamlı yardım kampanyasına destek veren İstanbul'daki tekstilcilere ve Minik Kalpler Derneği üyelerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Öğretmenler, Yunus Emre Ortaokulu, Kavurgalı ve Örencik İlk ve Orta Okulları olmak üzere ilçede bulunan 12 okuldaki 600 öğrenciyi giydirmenin mutluluğunu yaşadı.

Kavurgalı Okul Müdür Vekilli Zehra Görul ise "Sıfırın altında 18 derece soğukta okula montsuz gelen öğrencileri sevindiren kişilerden Allah razı olsun, Allah onları da sevindirsin" dedi.
 

Van'da Başkale'ye Yardım Eli uzatıldı

Van'da Başkale'ye Yardım Eli uzatıldı

Van'da Başkale'ye Yardım Eli uzatıldı

Van'da Başkale'ye Yardım Eli uzatıldı

Van'da Başkale'ye Yardım Eli uzatıldı

Son Güncelleme: 18.01.2016 16:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.