19 Mart 2016 Cumartesi 13:13
Van'da Bulunan Hayvan İskeleti Şaşırttı

Edremit ilçesinin Mülk Mahallesindeki caminin yakacak deposu kısmında, cami görevlilerince bulunan hayvan iskeleti, şaşkınlık yarattı.

Mahalleye yeni yapılan camiye taşınma işlemlerini sürdüren görevliler, eski caminin odun ve kömür deposu olarak kullanılan bölümünü boşaltırken bir hayvan iskeletiyle karşılaştı.

Cami görevlilerinden Veysel Şeker iskeleti ilk gördüklerinde bayağı irkildiklerini ve ardından karton bir kutuda muhafaza altına aldıklarını söyledi.

İskeletin hangi hayvana ait olduğunu anlamadıklarını belirten Şeker, "İlk başlarda yılan zannettik. Ancak sonra ayaklarının olduğunu gördük. Bunun hangi hayvana ait olduğunu anlayamadık" dedi.

İskeleti inceleyen Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, iskeletin karnivor türündeki köpeğe ait olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bildiğiniz gibi kemikler, etlere göre daha geç çürür. Bulunan iskeletin aslında ön ayaklarının da olması gerekiyor ancak ya bulunduğu esnada tamamıyla tespit edilememiş. Bu ayaklar farklı bir hayvan tarafından yenilmiş de olabilir. Kemiklere baktığımızda 10 yıla yakındır kapalı alanda kaldığını söyleyebiliriz. Öyle tahmin edildiği gibi nesli tükenmiş bir hayvan değil de etobur bir köpek yavrusuna ait olduğunu söyleyebiliriz."

Van'da Bulunan Hayvan İskeleti Şaşırttı

Van'da Bulunan Hayvan İskeleti Şaşırttı

Van'da Bulunan Hayvan İskeleti Şaşırttı

Son Güncelleme: 19.03.2016 13:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.