17 Şubat 2016 Çarşamba 18:08
Van'da Çığ Tatbikatı

Van'da, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından çığ tatbikatı düzenlendi.

Gevaş ilçesindeki Abalı Kayak Tesisi'ndeki tatbikatta, senaryo gereği biri yabancı uyruklu 4 snowboard sporcusu riskli alanda kayak yaparken çığ altında kaldı.

Yetkililere bilgi verilmesi üzerine, görevli motorize AFAD ekipleri, kısa sürede olay yerine geldi.

Ekiplerin etrafı incelemesinden sonuç alınamadı. Çığ altında kalanlardan birinin üzerinde "yaşam sinyali" olarak adlandırılan cihazın bulunduğunun bildirilmesi üzerine ekipler, bu aleti alıcı konumuna getirerek sporcuya ulaşmaya çalıştı.

Sporcunun yerini tespit eden ekipler, UMKE ile irtibata geçerek çığ bölgesine paletli ambulans istedi. Yaralı sporcu, ambulansla bölgeden alınarak hastaneye götürüldü.

Tatbikata getirilen eğitimli arama köpeği "Naz" da çığ altındaki bir sporcunun yerini belirledi. Ekipler, sporcuyu çığ altından çıkardı.

Senaryo gereği hayatını kaybeden 2 sporcunun da UMKE tarafından alınmasıyla tatbikat sona erdi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Uçar, yaptığı açıklamada, kenti afet öncesi, sırası ve sonrasına hazır hale getirmek için çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Van'da Çığ Tatbikatı

Van'da Çığ Tatbikatı

Van'da Çığ Tatbikatı

Van'da Çığ Tatbikatı

Son Güncelleme: 18.02.2016 11:03
Anahtar Kelimeler:
VanAFADçığ Tatbikatı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.