01 Ocak 2016 Cuma 19:04
Van'da Çocuklara Afet Eğitimi Verildi

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Feyyaz Tokar Eğitim Parkı'ndaki 100 çocuğa afetlerle ilgili eğitim verildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince parkta verilen eğitimde, çocuklara depremden önce alınması gereken tedbirlerin yanı sıra deprem esnasında daha az zarar görmek için nasıl hareket edilmesi gerektiği ve depremden sonra yapılması gerekenler anlatıldı.

Bu konuda bilinçlenmeleri sağlanan çocuklara ayrıca sel, çığ gibi afetler hakkında da genel bilgiler verilerken, bunlarla karşılaşılması durumunda yapılabilecekler aktarıldı.

Doğal afetlerde ilk 72 saatin önemine değinen görevliler, afetlerin ilk dakikalarında herkesin kendi başına olduğunu, kendilerini sadece hazırlık ve bilgilerinin koruyacağına dikkati çekti.

Dünyanın hiçbir ülkesinde sağlık, itfaiye, arama kurtarma ekipleri gibi birimlerin tüm bireylere anında ulaşmasının da mümkün olmadığını aktaran eğitmenler, deprem çantası hazırlamanın önemine değindi.

Van'da Çocuklara Afet Eğitimi Verildi

Van'da Çocuklara Afet Eğitimi Verildi

Van'da Çocuklara Afet Eğitimi Verildi

Son Güncelleme: 01.01.2016 19:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.