28 Aralık 2015 Pazartesi 19:53
Van'da Domuz Gribi

Halk Sağlığı İl Müdürü Yakup İmren, kentte domuz gribi (H1N1) enfeksiyonu şüphesiyle gözlem altına alınan hasta sayısında artış olduğuna dair iddialara ilişkin, "Şu an için ilimizde geçen yıllara göre vaka sayılarında ya da laboratuvar sonuçlarında beklenenin üstünde bir durum söz konusu değildir" ifadesini kullandı.

İmren, yaptığı yazılı açıklamada, influenza (H1N1) virüsünün bireyler ve toplumlar üzerinde ciddi olumsuz etkilere sahip, mevsimsel, yaygın, bulaşıcı bir solunum yolu hastalığı olduğunu belirtti.

Gribin her yıl görüldüğünü ifade eden İmren, hastalığın etkilerini azaltmak amacıyla Sağlık Bakanlığınca özel programların yürütüldüğüne değindi.

Grip hastalığına dair olağan dışı bir durumun oluşmadığını kaydeden İmren, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Hastanelerimizde influenzaya bağlı pnömoni (zatürre) olma olasılığı olan hastalarımız günlük olarak takip edilmekte, bu hastalarımızdan ilgili virüsü tespit etmeye yönelik numuneler alınmakta ve tanı için yine Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarına gönderilmektedir. Aynı zamanda bakanlığımız tarafından temin edilen antiviral ilaçlar müdürlüğümüz tarafından talep eden hastanelere iletilmektedir. Şu an için ilimizde geçen yıllara göre vaka sayılarında ya da laboratuvar sonuçlarında beklenenin üstünde bir durum söz konusu değildir. Ancak grip mevsimi devam etmektedir."

Son Güncelleme: 28.12.2015 19:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.