27 Mart 2015 Cuma 15:22
Van'da domuz gribi şüphesi

VAN (AA) - Çatak ilçesinde hastaneye başvuran bir kişi, domuz gribi şüphesiyle sevk edildiği hastanede tedaviye alındı.

Kentte ikamet eden ve kalp rahatsızlığı bulunan H.A. (50) sabah saatlerinde muayene olmak üzere Çatak Devlet Hastanesi'ne başvurdu.

Domuz gribinden şüphelenilen hasta, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Acil serviste yapılan muayenede yüksek ateş, solunum sıkıntısı ve akciğer enfeksiyonu bulgularına rastlanması sonucu, hasta H1N1 virüsü şüphesiyle tedaviye alındı.

Tedbir amaçlı, hastanenin acil servisinde dezenfekte ve temizleme çalışmaları yapıldı, acil servis görevlilerine maske dağıtıldı.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Cafer Alhan, yaptığı yazılı açıklamada, "Hasta, bölgemizde H1N1, diğer adıyla 'domuz gribi' şüphesiyle izolasyon odasına alındı. Gerekli tedbirler alındıktan sonra acil servisimizin normal işleyişi devam etmekte" ifadesini kullandı.

Alhan, hastanın tetkik ve tedavisinin uzman hekimler tarafından yapıldığını belirtti.

Son Güncelleme: 27.03.2015 15:23
Anahtar Kelimeler:
VANDADomuzGribişüphesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.