05 Aralık 2015 Cumartesi 17:29
Van'da Dünya Engelliler Günü

 Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engellilere yönelik bir dizi etkinlik düzenledi.

Engellilerin Vali İbrahim Taşyapan’ı makamında ziyaretiyle başlayan etkinlikler, Şişli Öğretmenevi'ndeki programla devam etti.

Programda, görme engellilerin müzik dinletisi, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma, şiir dinletisi ve işitme engelliler tarafından sergilenen skeç, konuklarca beğeniyle izlendi.

Etkinlikler kapsamında "Engelli Hakları ve Engellilerin Yaşadığı Sorunlar" konulu panel gerçekleştirildi.

Şişli Öğretmenevi'ndeki programda engelli vatandaşlara, Vali Taşyapan'ın da katılımıyla, SODES tarafından yürütülen "Engelsiz Teknoloji ve Eğitim Merkezi" Projesi kapsamında tekerlekli sandalye, seyyar klozet, beyaz baston ve havalı yatak dağıtıldı.

Vali Taşyapan, engellerin önce zihinde aşılması gerektiğini vurgulayarak, "Zihinde kaldırılan engellerin ardından kalan engellerin kaldırılması için gereken çalışmaları da bizler yapacağız.  Sonrasında hayatınızı doya doya, toplumun içine gire gire, özgür bireyler olarak sürdüreceksiniz. Sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğumu belirtmek isterim" diye konuştu.

Taşyapan, daha sonra engelli derneklerini ziyaret etti.

İlk olarak, Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği’ne giden Taşyapan, daha sonra Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği'ne geçti.

Derneklerde engelli sporcularla bir süre sohbet eden Vali Taşyapan'a, engelli sporcular da ziyaretten duydukları memnuniyeti iletti.

Ziyaretlerin ardından Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından organize edilen tekerlikle sandalye basketbol maçında, bedensel engellilerden oluşan takımla, Vali Taşyapan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva'dan oluşan takım karşı karşıya geldi.

Son Güncelleme: 05.12.2015 17:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.