28 Ocak 2016 Perşembe 16:53
Van'da Eğitim Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

  İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2015-2016 eğitim, öğretim yılının ilk yarısının değerlendirme toplantısını düzenledi.
Vali İbrahim Taşyapan başkanlığında, Valilik Ali Paşa Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, ilin eğitimdeki başarı durumu hakkında mülki amirlere bilgi verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü M. Şirin Atlı, kentin Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınav sonuçları hakkında bir sunum yaparak, TEOG'a giren öğrencilerin sınav sonuçları hakkında istatistiki bilgiler aktardı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi Proje Uzmanı Hakan Durğun ise kurumun ARGE çalışmaları kapsamında hayata geçirilen projeler hakkında sunum yaptı.
Kentin başarı sıralamasında hak ettiği yerde olmadığını belirten Vali Taşyapan, başarıyı etkileyen birçok faktör olduğunu söyledi.Taşyapan, şöyle konuştu:"Başarıya önce inanmak gerekir. Başarı için ortaya konulan eylem planının üzerinde yoğunlaşmak gerekir. Eylem planını gücümüz yettiğince uygulamak, takip etmek ve sonuçlarını değerlendirmek çok önemli. Bu işi dert edinirsek çözebiliriz. Bu doğrultuda ilçe kaymakamlıklarına büyük görevler düşüyor. Her ilçe farklı metotlar geliştirerek eğitim kalitesini artırabilir. Eğitimin dışındaki mazeretlerin arkasına sığınmamalıyız. Esas hedef öğrenciyi iyi yetiştirmek ve sınav tecrübesi kazandırmak. Öğrenci başarılı, fakat sınav tecrübesi yok. Bu tür önemli toplantıları periyodik olarak yapmalıyız. Böylelikle ne aşamada olduğumuzu görebiliriz. El birliğiyle bu işin üstesinden geleceğimize inanıyorum."Toplantıya, Vali Yardımcısı Önder Can, ilçe kaymakamları, il milli eğitim müdür yardımcıları ve ilçe milli eğitim müdürleri de katıldı.

Van'da Eğitim Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Van'da Eğitim Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Van'da Eğitim Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Van'da Eğitim Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Son Güncelleme: 28.01.2016 19:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.