15 Ocak 2016 Cuma 11:44
Van'da Eğitime Kar Engel oldu

Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle, merkez ile İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla merkez ile İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde tüm okulların, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildiği bildirildi.

Diğer ilçelerdeki kar tatiline ise kaymakamlıklarca karar verileceği belirtilen açıklamada, "Son meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde, ilde yoğun kar yağışı ve hava sıcaklığındaki düşüşün devam edecek olması ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden, hamile olanlar ile engelli personelin, 15 Ocak 2016 Cuma günü idari izinli sayılmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür" ifadeleri yer aldı.

Kentte dün geceden beri etkili olan kar yağışı yarım metreye ulaşırken sabahın erken saatlerinde okula giden birçok öğrenci, kar tatili haberini almasıyla okul kapısından geri döndü.

Bazı velilere de mesajla okulların tatil olduğu duyuruldu. Öğrenci servisleri trafikte zor anlar yaşarken, okulların tatil olduğu bilmeyen çoğu öğrenci de okula yaya gitmeyi tercih etti.

Tatil haberine sevinen bazı öğrenciler, okul önünde kar topu oynayarak yağan karın keyfini çıkardı.

Son Güncelleme: 15.01.2016 11:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.